FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar güne satış baskısıyla başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, güne 862 puanlık kayıpla 35321 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 2.38 oranında değer yitirirken, 7.945.300 YTL'lik işlem gerçekleşti.

ABD'de yaşanan sert düşüş nedeniyle bugün satış baskılı seyir beklenen İMKB'de 35000 seviyesinin gün içi destek olarak öne çıkacağı belirtiliyor.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Haftaya satıcılı bir başlangıç yapan endeks, daha sonra tepki alımlarıyla toparlanarak 36000 seviyesi üzerinde tutunmayı başardı.

Uzmanlar, endeksin önümüzdeki günlerde 35000 seviyesini destek olarak teyid ederek sert yükselişi sindirmesi gerektiğini belirtiyor. Bu durumda yukarı yönlü tepkilerde 37500, 38200 ve 39000 seviyelerinin kademeli olarak test edilebileceği vurgulanıyor.

Endeksin olası bir satış dalgası ile birlikte tekrar geri çekilmeye başlaması durumunda ise, 35000 seviyesinin izlenmesi gerektiği belirtiliyor. 35000'in altına sarkmalarda 33500 ve 32600 bandına doğru gevşemeler görülebileceği kaydediliyor.

ABD'de dün kongrede tartışılmaya başlanan Kurtarma Planı, ilk günden derin fikir ayrılıklarına neden oldu. Pakete gerek Cumhuriyetçiler, gerekse Demokratlar'dan ciddi eleştiriler geldi. İlk gün tartışmalarının gösterdiği, paketin görüşülmesinin haftaya sarkacağı yönünde.

1989 yılındaki kurtarma paketi hakkındaki tartışmaların iki aya yakın sürdüğünü hatırlatan uzmanlar, ekonomik paket üzerinde çıkan derin ayrılıkların dolarda dün sert değer kaybı yaşattırken, emtialarda ise ciddi yükselişlere neden olduğunu kaydediyor.

Petrol fiyatlarının 120 dolara ulaştığı dün, vadeli petrol kontratlarının dönem sonu olmasının etkisi nedeniyle sert fiyat hareketi yaşandığı vurgulanıyor. Günün ilk işlemlerinde petrolde 109 dolara geri çekilme yaşandığı görülüyor.

Bugün veri akışı yoğun olacak. TSİ 11:00 Euro Bölgesi PMI, 12:00 Euro Bölgesi Yeni Sanayi Siparişleri, 17:00 ABD Konut Fiyat Endeksi, Yatırımcı Güven Endeksi ve Richmond FED İmalat Endeksi açıklanacak.

Bunların yanında 17:00'da Bernanke'nin kongrede yapacağı sunum, kurtarma paketinin tartışılmaya başlandığı bir dönemde ayrı bir önem kazanıyor.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

Yurtiçi piyasalar tarafında ise, parite etkisi YTL üzerinde kendini hissettiriyor.

Dolar/YTL'de önemli bir değişim olmazken, Euro/YTL yüzde 1'e yaklaşan değer artışıyla güne başladı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler