FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar ne zaman yükselişe geçecek?

**ABD tarafında 50 yılın en düşük seviyelerine gelindi. Asıl soru ise ne zaman yükselişe geçileceği.

**

Dünya piyasalarında satış dalgasının önüne geçilemiyor. ABD tarafında 50 yılın en düşük seviyelerine gelindi. Uzmanlar ise duruma isim bulma çabası içinde asıl soru ise ne zaman yükselişe geçileceği.

Piyasalarda yaşanan düşüşe bir isim bulmak için çırpınan uzmanlar bir türlü karar veremiyor.

Yunanistan ile başlayan endişeler ve Avrupa gelenline yayılan borç sorunu piyasa uzmanları tarafından anlamlandırılmaya çalışılıyor.

Uzmanların dili hala Euro Bölgesi krizi demeye varmasa da tüm dünya diken üzerinde. En son geçtiğimiz hafta Fitch’in İspanya’nın notunu kırması ile kabus yeniden başladı. ABD tarafında 1950’lerden beri gelinen en düşün seviyeler yaşanırken Asya tutunmaya çalışıyor. Yurtiçinde ise esen rüzgara karşı koyacak haber arayışı hakim.

Esas merak konusu ise ne zaman piyasaarın yükselişe geçeceği.

İşte bu belirsizlikte hergün görüşlerine başvurduğumuz piyasanın önde gelen isimlerinden yorumlardı.

"ÇİFT DİPLİ RESESYONDA ADIM ADIM İLERLİYORUZ"
Kriz kahini Roubini ile söze başlamak yanlış olmayacaktır. New York Üniversitesi ekonomi profesörü Nouriel Roubini uzun zamandır çift dipli resesyona adım adım ilerlendiği yönünde görüş belirtti.

Ülkelerdeki borç sorunları devam ettiğinden küresel ekonomik görünümün kırılgan olduğunu ve toparlanmadaki cansızlığın özellikle de ABD'de devam ettiğini söyledi.

Roubini, Sao Paulo'daki bir seminerde katılımcılara, Brezilya ekonomisinin de aşırı ısınma belirtileri gösterdiğini söyledi.

Gelişmiş ülkelerin Yunanistan'ın sorunlarına bağlı olarak hâlâ çift dipli resesyon riskiyle karşı karşıya olduklarını da belirten Roubini, küresel toparlanmadaki düzensizlikler ve zayıf istihdam pazarlarının zengin ülkelerde büyüme üzerinde baskı oluşturduğunu da ekledi.

Konuya dair bir diğer yorum ise Royal Bank of Scotland baş ekonomisti Kevin Gaynor yeni verilerin büyüme yönlü beklentileri düşürdüğünü dile getirirken, tahvil piyasalarını ve emitaya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

4-6 HAFTA SONRA YÜKSELİŞ BAŞLAYACAK
Monument Securities Baş ekonomisti Stephen Lewis ise piyasalarda yaşanan hareketlerin üretim sektörüne yansıyacağını büyümede de ayı piyasası özelliklerini göstereceğini belirtti.

Puru Sexena CEO’su son birkaç haftada yaşanan aşağı yönlü hareketlerin boğa piyasası sonrasında rutin bir geri çekilme olarak değerlendirdi.

LPL Finacial stratejisti Jeffry Kleintop ise yaşan sürecin Ocak ayında yaşanandan farklı olmadığını kaydetti. Yüzde 8-10’luk geri çekilme yaşandığında da piyasalarda aynı yapısal durumun gözlendiğini aktaran Kleintop 4 ila 6 hafta sonra piyasalarda yebiden yükseliş gözleneceği ve Nisan ayı başlarındaki seviyelerin yaşanacağı yorumları arasında yer aldı.

Smead Capital yöneticilerinde Bill Smead ise yaşananları normal bir düzeltme olduğunu belirtirken herkesin Yunanistan ve İspanya’ya ne olacağı konusunda kaygı duyduğunu açıkladı.

Hodges Fund portföy müdürü Craig Hodges ise piyasaların hala boğa piyasası etkisi altında olduğunu belirtti. Hodges Yüzde 70 kazanç sağlanan piyasalarda bu tür düşüşler yaşanır dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler