FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Piyasalar stresli güne hızlı başladı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ulusal 100 Endeksi, güne 590 puan artışla 34.307 puandan başladı. Açılış itibari ile hisse senetleri ortalama yüzde 1.75 oranında değer kazanırken, 25.043.685 TL'lik işlem gerçekleşti.

İMKB, yurt dışı piyasalardaki olumlu hava ile birlikte IMF beklentisiyle yükselişini sürdürüyor.

[**BORSAYI CANLI VE ÜCRETSİZ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

**](https://finans.mynet.com/borsa/canliborsa/)

Bugün ise ABD'de açıklanması beklenen banka stres testi sonuçları ile Avrupa ve İngiltere Merkez Bankası faiz kararını izleyecek olan piyasaların dalgalı bir seyir izleyeceği düşünülüyor. Analistlere göre, özellikle ABD bankalarından gelecek olan stres testi sonuçlarına yönelik spekilasyonlar kar realizasyonlarına neden olabilir.

Bugün Stres testi sonuçları açıklanıyor ve piyasaların gözü kulağı burada olacak. Geithner'ın açıklamaları sonucunda stres testine yönelik yapılan kötümser spekülasyonların önü kesilmiş durumda.

Diğer yandan, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, bankacılık sektörüne yönelik açıklamaları banka hisseleri üzerindeki hareketliliğin bugünde sürmesini sağlayacağa benziyor. Bilgin, bankaların sermaye yeterlik rasyosunun Mart sonunda yüzde 18.52’ye yükseldiğini ve ilk üç aylık kar artışının ise yüzde 33 olduğunu bildirdi.

Teknik olarak bakıldığında, hacimdeki artışla birlikte gelen kar satışlarını karşılayarak yükselişini sürdüren endeks, 34 bin - 34 bin 500 aralığını test etmeye çalışacak. Endeks, gün içinde gelebilecek kar satışlarını 32 bin 800 desteği üzerinde karşıladığı sürece yukarı yönün korunması beklenebilir.

PARA VE DÖVİZ PİYASALARI
Düşük gelen enflasyon rakamları Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine devam edeceği beklentisini güçlendirirken, bu durum yatırımcıların dolardan bonoya yönelmelerini sağladı ve kurdaki gevşemeyi destekledi.

Paritelerde olumlu seyir görülürken, petrol fiyatlarında da yükseliş bulunuyor. Future piyasalarda hafif bir düşüş olmasına karşılık, iç piyasada bankalararasında dolar kurundaki düşük seyir devam ediyor. Diğer yandan bono faizlerinde de düşüş aynı ivme ile devam ediyor.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

Kısa vadede doların 1.55 - 1.60 bandında hareket edeceği öngörülüyor. Tahvil-bono piyasasında ise enflasyon dataları alıcılı bir seyir oluşmasını sağlarken en aktif kağıdın getirisi dün tarihinin dibi olan yüzde 11,73’ten kapandı.

Sabah saatleri itibariyle dolar serbest piyasada 1.56 seviyelerinden satılırken Euro/dolar 1,33 seviyesinden işlem görüyor."

İstanbul serbest piyasada dolar 1,5600, avro 2,0750 liradan güne başladı. Kapalıçarşı'da 1,5550 liradan alınan dolar 1,5600 liradan satılıyor. 2,0700 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,0750 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada dün kapanışta doların satış fiyatı 1,5720 lira, avronun satış fiyatı ise 2,0880 lira olmuştu.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonları ise saat 09.05 itibarıyla alışta en düşük 1,5500 lira, en yüksek 1,5520 lira, satışta en düşük 1,5650 lira, en yüksek 1,5690 lira seviyesinde işlem görüyor.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler