FİNANS

Piyasalarda seçim rüzgarı

Seçim kararıyla birlikte "tek parti kazanacak" seçeneğine yatırım yapan piyasalar, AKP'nin seçimleri kazanmasıyla adeta coştu.

Sabah saatlerinde Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında fiyat, satışta en düşük 1,2590 YTL, en yüksek 1,2625 YTL olarak belirlendi.

Bankalararası piyasada dolar kotasyonlarında fiyat, alışta en düşük 1,2540 YTL, en yüksek 1,2575 YTL, satışta da en düşük 1,2590 YTL, en yüksek 1,2625 YTL oldu.

Kapalıçarşı'da 1,2550 YTL'den alınan dolar 1,2650 YTL'den satılıyor. 1,7400 YTL'den alınan avronun satış fiyatı ise 1,7500 YTL olarak belirlendi.

Serbest piyasada Cuma günü kapanışta doların satış fiyatı 1,2770 YTL, avronun satış fiyatı 1,7600 YTL olmuştu.

Uzmanlar, dolarda ilk etapta 1.25 YTL'li seviyelerin deneneceğini, bu seviyenin kırılması halinde ise 1.20 YTL'ye doğru bir gidiş olabileceğini düşünüyor.

Öte yandan AKP'nin genel seçimlerden tek başına hükümet kuracak çoğunluğa ulaşarak çıkmasının ardından Asya işlemlerinde dolar/YTL kotasyonları 1.2580 seviyesine geriledi. Dolar/YTL kotasyonları Cuma günü New York'ta 1.2750'den kapanmıştı.

Borsada hızlı yükseliş

Dün yapılan seçimlerin ardından tek partili hükümetinin devam etmesi İMKB'ye de sert alış getirdi. Açılış seansında İMKB Bileşik Endeksi güne (%3.84) 2030.85 puan artışla 54966.60 puan oldu.

Avrupa Birliği ile ilişkilerin ve ekonomik reformların devam edeceği düşüncesi, önümüzdeki dönemim en kuvvetli beklentileri olacak. Uzmanlar, bu beklentiler paralelinde sadece borsa tarafında değil, reel ekonomide de yatırımların süreceğini belirtiyor.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler