FİNANS

Piyasaların gözü Lehman'ın bilançosunda

Fannie&Freddie operasyonunun ardından başlayan ralli, Lehman Brothers'a ilişkin gelişmeler nedeniyle fren yapmak zorunda kaldı. Lehman ile ilgili gelişmeler gündeme damgasını vuruyor.

Merkez Menkul Değerler'den bu konuda yapılan açıklamada şu tespitlere yer verildi;

"Kore Yatırım Bankası'nın Lehman'a sermaye desteğinden vazgeçmesinin şirketin riskini artırdığı görüşüyle yüzde 50'ye yakın değer kaybeden Wall Street'in 4'üncü büyük yatırım bankası açığa satışçıların gözdesi oldu.

Ancak seans kapanışı sonrası açıklama yapan Lehman, 18 Eylül tarihinde açıklayacağı bilançosunu bugüne çekti.

Banka 3. çeyrek mali tablosunu 14:30 itibariyle açıklayacak ve 15:00'da basın toplantısı düzenleyerek geleceğe yönelik stratejilerini açıklayacak. Banka için beklenen hisse başı zarar 6.33 dolar.

Aslında yapılan açıklama küçük çapta 'big bang' yaratmış durumda. Güne düşüşle başlayan Asya, bu haberle hızla toparlanırken, vadeli ABD endeksleri ise yüzde 1'e varan yükseliş yakalamış durumda.

Piyasalar Lehman'la ilgili sürecin bir bing bang yaratarak, risklerin daha da düştüğü bir finansal ortam mı yaratılacağının; yoksa gelişmeler bir kara deliğe mi dönüşeceğinin kararını vermeye çalışacak."

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler