FİNANS

Kapat

"PPK'nın faiz indirim kararı piyasalara olumlu katkı sunacaktır"

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier: - "PPK'nın faiz indirim kararı şüphesiz piyasalara olumlu bir katkı sunacaktır. Makro düzeyde cari işlemler dengesini pozitif yönde etkileyeceği ve enflasyonu aşağıya doğru sürükleyici bir etki meydana getireceği beklenen bu cesur kararın reel sektörün tamamına sirayet etmesi temel beklentimizdir"

MyMani

Öne Çıkan İhtiyaç Kredileri

Tümü

0% Faizli Fırsat!

GARANTİ BBVA - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

0% Faizli Fırsat!

DENİZBANK - %0 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%0

Vade

3 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat

AKBANK %1.49 FAİZLİ 100.000 TL

Faiz Oranı

%1,49

Vade

12 Ay

Toplam Tutar

100.000 TL

Detayları gör

Avantajlı Fırsat!

ING - %1.29 FAİZLİ 50.000 TL

Faiz Oranı

%1,29

Vade

6 Ay

Toplam Tutar

50.000 TL

Detayları gör

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier, Para Politikası Kurulunun (PPK) faiz indirim kararının piyasalara olumlu bir katkı sunacağını bildirdi.

Mescier, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) PPK'nın faiz oranlarını yüzde 24'ten yüzde 19,75'e indirmesinin Türkiye reel sektörüne umut olduğunu belirtti.

Kararla iktisadi faaliyetlerde bir toparlanma sürecinin başlayacağını aktaran Mescier, şunları kaydetti:

"PPK'nın faiz indirim kararı şüphesiz piyasalara olumlu bir katkı sunacaktır. Makro düzeyde cari işlemler dengesini pozitif yönde etkileyeceği ve enflasyonu aşağıya doğru sürükleyici bir etki meydana getireceği beklenen bu cesur kararın reel sektörün tamamına sirayet etmesi temel beklentimizdir."

Mescier, bu çerçevede yurt içi talebin canlandırılması açısından bu faiz indiriminin Türkiye'de faaliyet gösteren bankalarca da desteklenmesi ve bu doğrultuda ivedi bir şekilde faiz indirimine gitmelerinin en büyük arzuları olduğunu vurgulayarak, "Böylece konut, tüketici ve kurumsal kredilerde ortaya çıkacak aşağı düşüşler piyasaya yeniden hareketlilik getirerek ekonomimizin büyümesini tetikleyecektir." ifadelerini kullandı.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler

Kapat