FİNANS

Repo hesapları azaldı

Banka ve aracı kurumların müşterileriyle gerçekleştirdiği repo işlemlerinin bakiyesi, Ağustos ayının son haftasında kaydettiği 561 milyon YTL’lik düşüşle 3 milyar 165.2 milyon YTL’ye geiledi.
Merkez Bankası verilerine göre söz konusu repo hacminde ağustos ayının tümünde 816.3 milyar YTL’lik azalma yaşandı. Banka ve aracı kurumların müşterileriyle gerçekleştirdiği repo işlemlerinin hacmi ağustos sonu itibariyle 2006 sonundaki düzeyinin ise 963.4 milyon dolar üzerinde gerçekleşti.
Bu arada mali kuruluşların kendi aralarında yaptıkları repo işlemlerinin tutarı ise ağustos ayının son haftasında kaydettiği 414.9 milyon YTL’lik artışla 18 milyar 687 milyon YTL’ye yükseldi. Söz konusu repo hacmi, son bir ayda 695.8 milyon, yılbaşından bu yana ise 4 milyar 431.3 milyon YTL arttı.(ANKA)

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler