FİNANS

Selin faturası ağırlaşıyor

Yüzyılın sel felaketini yaşayan İstanbul'da bir tarafta sorunun kaynağı ve çözüm yolları tartışılırken bir taraftan da hasar tespit çalışmaları hızla devam etmekte.

Devlet kurumları ve de özellikle Sigorta Şirketlerinin hasar yöneticileri ve eksperleri afet bölgesinde mesai saatine bağlı kalmaksızın görev yapmakta. Toplam zararın 250-300 milyon TL'yi bulacağı, sigortalanan işyerlerine Sigorta şirketleri tarafından ödenecek rakamın ise 150 milyon TL'yi bulacağı tahmin edilmekte.

Konuyla ilgili açıklama yapan Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, "Şirketimiz, üzücü olayı ilk duyduğu andan itibaren hasar müdürümüzün saha da bizzat koordinesinde tüm eksperlerimizle sigortalılarımızın yanında yer almış ve hasar tespit çalışmalarına başlamıştır. İlk tespitimiz, Ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlayan sigortalılarımızın bu olayda büyük hasara uğradığıdır.

İnşaallah çok kısa bir süre içerisinde çalışmalarımızı bitirerek sigortalılarımızın mağduriyetini önleyeceğiz. Sigorta şirketlerinin bugünler de çok daha önemli olduğunu biliyor ve maddi zararları çok kısa süre içerisinde tazmin edeceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.

Koçak ayrıca, sigorta bilincinin yüksek olduğu bir il olan İstanbul da oluşan hasarın % 50 gibi büyük bölümünü sektörün karşılayacağını belitti. Koçak sözlerinin sonunda, "Yüzyılda bir olacak sel afetinde birçok vatandaşımızı da kaybettik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz" dedi.*****

ALLIANZ SİGORTA'DAN SEL AÇIKLAMASI
Allianz Sigorta A.Ş. Marmara bölgesinde meydana gelen sel felaketinin ardından, kendilerine yapılan hasar bildirim tutarının 30 milyon TL olduğunu açıkladı.

Allianz'dan yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde son üç gündür etkili olan yoğun yağış nedeniyle meydana gelen ve resmi makamlardan yapılan açıklamaya göre şimdiye kadar 32 vatandaşın ölümüne, çok sayıda vatandaşın da kaybolmasına sebebiyet veren sel felaketinden dolayı duyulan üzüntü ifade edildi. Yaşanan sel felaketinin sigorta sektörünü 300 milyon TL'nin üzerinde hasara uğratması beklendiği hatırlatılan açıklamada, şu ana kadar şirkete yapılan hasar bildirim tutarının ise 30 milyon TL olduğu kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:
"Dünyanın her yerinde hizmet veren benzeri doğal afetler konusunda tecrübeli ve hazırlıklı olan bir şirket olarak uluslararası uzmanlığımız sayesinde müşterilerimizin yükünü en kısa sürede hafifletebilmek için derhal hızlı bir hasar süreci başlattık. İlk tedbir olarak çağrı merkezimizdeki çalışanlarımızın sayısını iki katına çıkardık ve gelen bütün hasar taleplerini hızla işleme koyabilmek için hasar departmanımızı hafta sonu da açık tutma kararı aldık.

Ayrıca selden etkilenen sigortalılarımıza travma danışmanlığı sağlıyoruz ve onlara hızlı bir şekilde yerinde yardım sağlamak için asistans hizmetleri şirketimizle yakın bir işbirliği içinde çalışıyoruz.

Henüz olanları tam anlamıyla atlatmış sayılmayız ve hatta önümüzdeki günlerde hasarların artması bekleniyor. Sigortalılarımız hasar bildirimlerini yapmak istediklerinde veya selden nasıl korunabileceklerine dair profesyonel yardım almak istediklerinde Allianz Çözüm Hattı'na 44 45 46 nolu telefondan ulaşabilirler.

Türkiye'nin yaşadığı bu zor günleri bir an önce atlatmasını ve selin neden olduğu kayıpların daha fazla artmamasını umut ediyoruz. Allianz olarak üstümüze düşen görevi yerine getirerek sigortalılarımıza zor günlerinde Allianz desteğini en iyi şekilde hissettirmek üzere çaba harcamaya devam edeceğimizi bilgilerinize sunuyoruz."*****

"GENEL HAYATA ETKİLİLİK" KARARI ALINDI İstanbul ve Tekirdağ sel bölgesinde ilk hasar tespiti sonuçlarına göre afetin ''genel hayata etkili'' olduğu kararı alındı.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir yaptığı yazılı açıklamada, ''söz konusu kararla, kesin hasar tespit çalışmaları sonucunda vatandaşların konut ve iş yeri bazındaki yapısal hasarları ve belediye ile özel idare alt yapı hasarlarının devletçe karşılanacağını'' bildirdi.

Demir, bu süre zarfından afetten etkilenen vatandaşların geçici barınma ve iskanları ile iaşelerinin de devletçe karşılanacağını belirtti.

Kararın, 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirler ile Yapılacak Yardımlara Dair Kanun çerçevesinde alındığını kaydeden Demir, ''Can ve mal kaybının yaşanması, altyapı, konut ve iş yerlerinin bir kısmının hasar görmesi dolayısıyla böyle bir karar aldık. Teknik ekiplerin oluşturacağı hasar tespit raporları ve su taşkınlarından kalan alanlarla ilgili kurum ve kuruluşların yapacağı araştırma ve incelemeler sonrasında gerçek durum ortaya çıkacak'' diye konuştu.

Hissenet
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler