**Konya'da, 39 yaşındaki iş adamı Hıfzı Soydemir, babası ve kardeşleriyle birlikte seyyar arabada sebze satarak 9 yaşında atıldığı iş hayatında şu an, fabrika, hastane ve 40’tan fazla ilde kömür dağıtım ağı olan bir iş adamı.
**
Hıfzı Soydemir, Ermenek’te madenci bir ailenin 4. çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lisenin ardından üniversite eğitimini Selçuk Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.
Ticarete, kardeşleri gibi küçük yaşta babası ve kardeşleriyle birlikte kent merkezinde üç tekerlekli arabayla sebze meyve satıcılığı yaparak başlayan Soydemir, 1980’li yılların sonuna doğru kömür sektörüne girdi. Soydemir, kardeşi ile birlikte köylerde ve mahalle aralarında pikap üzerinde kömür sattı. Ardından Konya Kömürcüler Sitesi’nde dükkan açan Soydemir, işini zaman içinde daha da büyüterek, 90’lı yılların sonunda ithal kömür toptancılığı yapmaya başladı, Türkiye genelinde bayi ağı kurarak, tanınan bir kömür dağıtımcısı oldu.
Yeni arayışlar içine giren ve üretime yönelen Soydemir, son 2 yıl içinde döküm malzemeleri ve otomobil yan sanayi ürünleri üreten 2 ayrı fabrikanın da sahibi oldu.
İş hayatına 9 yaşında atıldığını ifade eden Soydemir, şunları kaydetti: "HFS Madencilik olarak, 2001 yılında ithal kömür sektörüne girdik. Beş yılda çok hızlı büyüdük. Altı farklı limandan emtia tedarik edip 45 ilde pazarlıyoruz, 12 ilde de aracı kuruluş vasıtasıyla müşterilerimize ulaşıyoruz.
Motus Döküm de, şu an iş makineleri yedek parçası, lokomotif yedek parçası ve krank yarı mamulü üreten bir fabrikaya dönüştü. Konya 3. Organize Sanayi Bölgesinde 17 bin metrekare büyüklüğündeki tesiste faaliyetini sürdürüyor. Ayrıca 19 ayrı branşta 38 doktor ve 25’e yakın personeliyle Konya’da hizmet veren bir hastanemiz, ambulans filosu ile medikal şirketimiz bulunuyor. Şimdi insanlara iş kapısı olan, ülkeye döviz sağlayan, katma değeri çok yüksek olan sanayi üretimine daha fazla ağırlık vermek istiyoruz. Üretimi son derece zor olan ve ağır sanayi sınıfına giren krank üretimi ile iş makinelerinde kullanılan çelik tırnakların üretimini yapıyoruz." -BAŞARI VE PRENSİPLER.- "Ticaret ahlakımız nesillerimize bırakacağımız en önemli mirastır" felsefesinden bugüne kadar hiç bir şekilde ayrılmadıklarını anlatan Soydemir, "Elde ettiğimiz bu başarıyı girişimciliğimden çok, aldığım üniversite eğitimine bağlıyorum. Biraz klasik olacak ancak ’eğitim şart. Özellikle genç sanayicilerimizin çok iyi bir eğitim almaları gerekiyor" diye konuştu.
Soydemir, idarecileri görevlendirirken "deneyim, eğitim ve ehliyete" büyük önem verdiğini, kaliteli işin kaliteli yöneticiler ve işçilerle yapılabileceğine inandığını sözlerine ekledi.