FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıcak para girişi YTL'yi güçlendiriyor

İnterbank'ta en düşük 1.1744, en yüksek 1.1865'i gören dolar kotasyonları saat 14:45 itibari ile alışta 1.1768 YTL, satışta ise 1.1815 YTL civarında bulunuyor.

Bir banka yetkilisi, bugün piyasanın 1.18 YTL seviyesinin biraz üzerinde açıldığını ve şu zamana kadar oldukça sakin bir seyir izlediğini söyledi.

Yurtdışı piyasalarda çok fazla hareket olmamasından dolayı dolar/YTL'nin de dar bantta hareket ettiğini ifade eden yetkili, "TSİ 15:30'da ABD'den gelecek perakende satışlar datasıyla birlikte bir miktar hareketlenme yaşanabilir. 1.1765 YTL seviyesi bugün görülen en düşük seviye ve aslında 1.1790 YTL seviyesi teknik açıdan önemli bir seviye. Bu seviyenin altında kapanış olmaması halinde aşağı yönlü hareketlerin kısıtlı kalacağını düşünüyoruz" dedi.

ABD'de açıklanacak datanın piyasayı biraz hareketlendirmesini ancak dataya kadar dar bant hareketinin süreceğini tahmin ettiklerini ileten banka yetkilisi sözlerini şöyle sürdürdü: "Sabahki açılışlarda yurtdışında olumsuz bir hava olduğunu gördük. ABD ve Asya piyasaları olumsuz kapanışlar gerçekleştirdi. Ancak Türk Lirası'nın buna rağmen güçlü kaldığını görüyoruz. Bunun nedenini ise az da olsa Türkiye'ye giren sıcak paraya bağlıyoruz. Nitekim kağıt tarafında da açılış seviyesinin biraz altında seyrettiği görülüyor. Bu sıcak para dolar/YTL'nin sıkış bantta kalmasını sağlıyor."

Euro/dolar ve dolar/Yen parite hareketlerinin dolar/YTL üzerinde etkili olmaya devam edeceğini de ifade eden yetkili, "Euro/YTL kuru da belirgin bir faktör olmaya devam edecektir. 1.7550 YTL seviyesi önemli ve bu seviyenin kırılması yönünde bir çaba olduğunu görüyoruz. Dolarda yukarı yönlü hareketlerde ilk olarak 1.1850 YTL seviyesi test edilebilir" diyerek sözlerini tamamladı.

Uluslararası piyasalarda Euro/dolar paritesi 1.4899, dolar/Yen paritesi ise 108.86 seviyesinde bulunuyor.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler