FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şimşek: "Hedef fiyat istikrarı"

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı görevini Ali Babacan’dan devralan Mehmet Şimşek, yeni dönemin en önemli hedefinin fiyat istikrarı olduğunu kaydetti. Şimşek, “Serbest kur ve serbest sermaye hareketleri altında mali disiplini koruyarak fiyat istikrarına ulaşmak temel hedefimiz olmaya devam edecektir. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankası’na enflasyonla mücadelede destek sağlamak temel önceliklerimiz arasında olacaktır” dedi.

Babacan’ın Şimşek’e görev teslimi Hazine’nin konferans salonunda, yurtdışında olan Başkan Durmuş Yılmaz dışındaki Merkez Bankası yöneticileri, Hazine yönetici ve çalışanlarının katılımı ile yapıldı. Merrill Lynch’in Ortadoğu ve Afrika Başkanlığından ayrılarak milletvekili seçilen ve bakanlık görevine getirilen Şimşek, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geçen dönemde ekonomide ulaştığı başarıların uluslararası yansımalarını yakından müşahade ettiğini ifade etti. Genel hedeflerinin elde edilen başarıları daha da güçlendirmek, yeni başarılara ulaşmak olacağını belirten Şimşek, yeni dönem ekonomi yönetiminin ilkelerini şöyle açıkladı:

REFORM GENİŞLEYECEK VE DERİNLEŞECEK

“Önümüzdeki dönemde şeffaflık, süreklilik, tutarlılık, öngörülebilirlik ve bağımsız para politikası uygulaması temel ilkelerimiz olmaya devam edecektir. Ekonomik programımızın temel hedefi toplumsal refahı yükseltmektir. Önümüzdeki dönemde toplumsal refah için reform programımızı genişleteceğiz ve derinleştireceğiz. Tabii ki son dönemde yakaladığımız hızlı büyümenin sürdürülmesi için en önemli koşul fiyat istikrarıdır. Serbest kur ve serbest sermaye hareketleri ile mali disiplini koruyarak fiyat istikrarına ulaşmak temel hedefimiz olmaya devam edecektir. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Bankası’na enflasyonla mücadelede destek sağlamak temel önceliklerimiz arasında olacaktır.”

ETKİN BORÇ YÖNETİMİ

Özel sektörün önünü açacak reformlara devam edileceğini ve Türkiye’nin küresel düzeyde rekabet edebilmesi için çalışacaklarını anlatan Şimşek, “Borç yönetimi, borç yükünü daha aşağılara çekme ve riskleri en aza indirme doğrultusunda etkin koordinasyon içinde yürütülecektir” dedi.

Bugüne kadar elde edilen başarılar bir yandan kendilerini gururlandırırken bir yandan da hedefleri yukarı çekmelerini gerektirdiğini belirten Şimşek, bu çerçevede en önemli güvencesinin Hazine Müsteşarlığı ve Merkez Bankası’nın insan kaynakları ve sürekli artan kurumsal kredibiliteleri olduğunu söyledi.

ANKA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler