FİNANS

Siyasi tansiyon doları hareketlendirdi

Döviz piyasası, hem yurtiçi hem de yurtdışı piyasalardaki gelişmelerden kaynaklanan tedirginlik nedeniyle bir miktar yükseliş yaşadı.

İnterbank'ta en yüksek 1.2324 YTL, en düşük 1.2204 YTL'yi gören dolar kotasyonları saat 11:15 itibari ile alışta 1.2275 YTL, satışta ise 1.2324 YTL seviyesinde bulunuyor.

Bir banka yetkilisi, yurtiçi döviz piyasasında dolar kotasyonları birkaç gün 1.2200-1.2300 bandında hareket ettikten sonra bu sabah yurtiçinden gelen bazı gözaltı kararlarının yarattığı gerginliğin etkisiyle bir miktar yükseliş kaydettiğini söyledi.

[**DÖVİZ PİYASASINDAKİ GELİŞMELERİ ANINDA İZLEYİN

**](https://finans.mynet.com/doviz/)

Bugün içlerinde Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı ve emekli Orgeneral Şener Eruygur, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın aralarında bulunduğu yaklaşık 24 kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri, gözaltıların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda yapıldığını bildirdiler.

Yetkili, yurtdışı tarafında da borsaların kaybetmeye devam ettiğini vurgulayarak, "Yurtdışında bazı bankaların kar rakamlarında problem olduğu haberlerinin sıklaşmaya başlaması da bir miktar gerginlik yarattı" diye konuştu.

Yurtiçi döviz piyasası açısından yukarıda 1.2350 seviyesi, aşağıda ise 1.2250 bölgesinin bulunduğuna dikkat çeken banka yetkilisi, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bugün Hazine'nin bono ihalesi var. Buradan çıkacak sonuç ile yeni bir yön belirlenecektir. Ayrıca bu hafta yurtiçinde enflasyon, yurtdışında ise ABD tarım dışı istihdam rakamları yeni yönümüzü belirleme konusunda önemli bulunuyor. Dolar/YTL kuru için 1.2300 seviyesi baz alınabilir. Bu seviyenin üzerinde ya da altında kalınması, hareketi belirleyecek etkenlerden biri olacaktır."

Hazine bugün 5 yıl(1820 Gün) vadeli YTL cinsi değişken kuponlu tahvil ihalesi düzenleyecek. Hazine'nin düzenleyeceği ihalenin valörü 2 Temmuz Çarşamba, itfası ise 26 Haziran 2013 olacak. Hazine'nin bu ihale dışında bu ay yapacağı 3 ihale daha bulunuyor.

Hazine, bugün düzenlenecek 5 yıl vadeli YTL cinsi değişken kuponlu tahvil ihalesinde kamu kuruluşları ve piyasa yapıcılara toplam 3 milyar 603,7 milyon YTL rekabetçi olmayan teklif (ROT) satış yaptı.

Tahvil ihalesinde piyasa yapıcılarına ROT satış 1 milyar 602,7 milyon YTL, kamuya 2 milyar 1 milyon YTL oldu. İhalede piyasa yapıcıları 8 milyar 13,6 milyon YTL teklif verdi.

Hazine bu hafta 6 milyar 922 milyon YTL iç borç servisi yapacak. 2 Temmuz Çarşamba piyasalara 5 milyar 443 milyon YTL, kamuya 1 milyar 479 milyon YTL olmak üzere toplam 6 milyar 922 milyon YTL ödeme gerçekleştirilecek.

Hazine Temmuz ayında toplam 24 milyar 221 milyon YTL ödeme yapacak.

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler