FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

S&P: "Enflasyonda bu yıl hedef şaşar"

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P) Türkiye Analisti Farouk Soussa, "Enflasyon bu yıl yüzde 5 olarak hedefleniyordu. Bizce artık bu oranı tutturmak imkânsız. Bu yıl enflasyon yüzde 6.5 - 7 oranında gerçekleşir" dedi.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Türkiye'de enflasyonu etkileyen en önemli faktörlerin yüksek petrol fiyatları ve Merkez Bankası (MB) Başkanı'nın seçim süreci olduğunu belirten Soussa, bankanın bağımsızlığı ile ilgili güven eksikliği bulunduğunu belirtti. "Bağımsız bir para politikasına ihtiyaç var. Ancak bu konu orta vadeli bir sorun teşkil ediyor" diyen Soussa, "Enflasyondaki artışın reel ekonomiye önemli bir etkisinin olacağını sanmıyorum" şeklinde konuştu.

Soussa şunları kaydetti:

"Beş yıldan bu yana gelişmekte olan piyasaların lehine işleyen global likidite, gelişmiş ülkelerdeki enflasyon ve faiz oranlarına göre kendisini konumlandırmaya başladı. Türkiye bu süreçte en kötü etkilenen ülke oldu. Ancak bu gelişmeler Türkiye'nin notunu etkilemez. Çünkü bu tür göstergeler saati saatine uymuyor."

YTL'deki değer kaybının cari açığının azaltılmasına katkıda bulunacağını söyleyen Soussa, Türkiye'deki dalgalanmanın nedeni global etkenler olsa da Türkiye'nin içinden de negatif birçok ses geldiğini, bunların problemlerin artmasına katkıda bulunduğunu dile getirdi. Soussa, "Politik gürültü giderek artacağa benziyor. Azalacak gibi değil. Özellikle de seçim sürecine girilmesi ve AB süreci bu aşamada sorun olacak" dedi.

Foreks Haber Merkezi

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler