FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tekel bu ay ihaleye çıkıyor

Yatırımcılardan gelen talep üzerine Başbakan Tayyip Erdoğan, Tekel Sigara İşletmesi’nin satılması talimatını verdi ve bu ay içinde ihale açılması bekleniyor.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, Başbakan’ın talimatı üzerine Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) çalışmalarını hızlandırdı. Tekel Sigara’nın bu yıl şubat ayında ihaleye çıkılması planlanmış ancak daha sonra Tekel’in pazar payının bir miktar artırılana kadar ihaleye çıkılmayacağı belirtilmişti.

Tekel Sigara ile ilgilenen yatırımcılar arsında British American Tobacco (BAT), Koreli KT&G, Imperial Tobacco ile bazı uluslararası fonların yer aldığını söyleniyor. Tekel Sigara’nın satışını cazip kılmak üzere Bakanlar Kurulu’nun 'Destekleme Alımı Tütün Stoklarında Bulunan Tütünlere İlişkin Karar'ı dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Karara göre, işlenmiş tütünlerde, işlenmemiş tütünlerin Tekel sigara fabrikaları ve markalarının özelleştirilmesinde alıcıya Tekel’ce tespit edilen piyasa fiyatları üzerinden en çok yüzde 70 oranında indirim uygulanmak suretiyle satışına olanak tanındı.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler