FİNANS

''Temel politikalardan taviz yok''

Ankara - Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, temel politikalardan asla taviz olmadığını bildirdi.

Halk Bankası Genel Müdürlüğü'nde yapılan Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısının açılışında konuşan Babacan, ekonomide gelinen noktada istikrarın ve uygulanan politikalardan taviz verilmemesinin önemli payının bulunduğunu belirtti.

Türkiye'de uygulanan politikaların siyasi sorumluluğunun kendilerinde, hükümette olduğunu vurgulayan Babacan, ''Siyasi sorumluluğu olmayanların söylediği ikinci derecededir. Bugüne kadar Türkiye'yi nasıl kimsenin beklemediği ortama getirdiysek, bundan sonra da bu şekilde uygulamalarımıza tavizsiz devam edeceğiz. Akşamdan sabaha politika ilan edip, üç beş ayda temel köklü değişiklikler yapmadık. Serbest kur rejimi varken, bir yandan müdahale önerisinde
bulunamazsınız'' diye konuştu.

Babacan, 3. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nın 10-11 Mayıs'ta İstanbul'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacağını bildirdi. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların sonuçlarının etkisiyle, Türkiye'nin, en çok doğrudan yabancı yatırım çeken ülkeler sıralamasında 50'inci sıradan 35'inci sıraya, dünya rekabet gücü sıralamasında da 48'inci sıraya yükseldiğini anlatan Babacan, Türkiye'deki iş kurma süresinin de diğer ülkelere göre çok
kısa olduğunu söyledi.

Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 17 Haziran 2003'ten sonra kurulan yabancı sermayeli şirket sayısında büyük artış olduğuna işaret eden Bakan Babacan, son 2.5 yılda, önceki yıllarda kurulan yabancı sermayeli şirketten yüzde 101 daha fazla sayıda şirket kurulduğunu belirtti.

Artık, ''yabancı sermaye''den değil, ''küresel sermaye''den bahsedilmesi gerektiğini, sermayenin menşeinin tespit edilemediğini kaydeden Ali Babacan, Türkiye'de, gayrimenkul ve özelleştirme yoluyla gelen yabancı sermaye yanında ''sıfır''dan yatırımlarda da artış beklediklerini vurguladı.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler