FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TTYD - Bahçeşehir Üniversitesi turizm sektörü için güçlerini birleştiriyor

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) turizm sektöründe nitelikli istihdamı artırmak için güçlerini birleştirdi.

TTYD - Bahçeşehir Üniversitesi turizm sektörü için güçlerini birleştiriyor

İstanbul, 18 Kasım (DHA) - Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) ve Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) turizm sektöründe nitelikli istihdamı artırmak için güçlerini birleştirdi.
Turizm sektörünün vizyoner kuruluşu TTYD, BAU işbirliği kapsamında bugünün liderlerini geleceğin liderleri ile buluşturarak yeni fikirlerin geliştirilip sektöre kazandırılmasını sağlayacak.
Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Türkiye’de turizmi 12 ay boyunca kesintisiz sürdürme vizyonu ışığında geliştirilen işbirliği ile üniversite öğrencileri tüm yıl staj yapma ve sonrasında da tam zamanlı iş bulma şansı elde edebilecekler.
İki kurumun yaptığı ortak açıklamaya göre ayrıca, işbirliği kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi her akademik yılda biri yüksek lisans, biri de doktara olmak üzere iki öğrenciye yüzde 100 oranında daimi eğitim bursu verecek. Bunlar "TTYD Doktora Bursu" ve "Murat Dedeman Yüksek Lisans Bursu olarak adlandırılacak.
İşbirliği kapsamında sektörün önde gelen isimleriyle buluşma imkanı yakalayacak olan Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörü olan turizm hakkında eğitim imkanı bulabilecekler. TTYD hem kendi bünyesinde, hem de üyesi olan kuruluşlarda BAU öğrencilerine staj imkanı sağlayacak.
BAU bünyesinde eş zamanlı olarak bir turizm çalıştayı ve bir akademik turizm konferansı düzenlenecek. TTYD üyelerinin panel konuşmacısı olarak katılacağı çalıştay, öğrenci ve genç neslin katılımına açık olacak. Konferansta ise, turizm konu başlığı altında bildirilerin kabul edileceği ve sonrasında kabul gören bildirilerin kitaplaştırılacağı, daha akademik bir disiplin takip edilecek.
İmzalanan protokol kapsamında heyecan yaratan bir madde de TTYD Barlas Küntay Turizm İnovasyon ve Girişimcilik Ödülü oldu. Ödülün bu seneki başlığı “Turizm Sektöründe Önlenebilir İsraflar

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler