FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye altın piyasası ABD'yi solladı

İstanbul -(AA) Dünya Altın Konseyi Türkiye Genel Müdürü Murat Akman, Türkiye altın piyasasının ilk defa 2007'nin ikinci çeyreğinde ABD altın piyasasını geride bırakarak dünyanın en büyük üçüncü altın piyasası konumuna geldiğini bildirdi.

Akman, altın piyasasında ikinci çeyrek sonuçları için Türkiye'yi değerlendirdiği açıklamasında, Türkiye'de altın talebinin bir önceki yılın ikinci çeyreğine oranla altın takıda yüzde 14'lük bir artışla yeni rekor olan 52,2 tona, yatırım alanında ise yüzde 5'lik bir artışla yine yeni ikinci çeyrek rekoru olan 20,5 tona altına ulaştığını kaydetti.

Akman, özellikle Mayıs ve Haziran aylarında dolar karşısında kuvvetli YTL ve sınırlı altın fiyat hareketliliğinin altın alımları açısından uygun bir ortam oluşturduğunu söyledi.

Dünya Altın Konseyi (World Gold Council) verilerine göre, 2007 yılının ikinci çeyreğinde altın takı talebi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 yükselerek rekor 14,5 milyar dolara ulaştı.

Söz konusu artış; özellikle kilit altın piyasaları olan Çin, Hindistan, Orta Doğu ve Türkiye'de gerçekleşti.

Dünya Altın Konseyi Üst Yöneticisi (CEO) James Burton, konuya ilişkin değerlendirmesinde, ''2007'de fiyat dalgalanmalarının azalmasıyla birlikte tüketicilerin piyasalara olan güveni arttı ve altın talebi en yüksek rakamlara ulaştı. Altın satışları dolar bazında dört yıl gibi kısa bir süre içinde iki katına çıktı'' dedi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler