FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye'ye sürpriz not artışı

**Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin kredi notunu Ba2'ye yükseltti.

**

Türkiye'nin krizdeki performansı nedeniyle kredi derecelendirme kuruluşları not artırmaya devam ediyor.

Not konusunda 'cimri' olarak nitelendirilen ve bu yüzden 'sıfırcı hoca' denilen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Ba3"ten bir kademe artırarak "Ba2"ye yükseltti. Kuruluş, kredi notunun görünümünün durağan olduğunu belitti.

Moody's, Eylül ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü, "durağan"dan, "olumluya" yükseltmişti.

Kuruluş kredi notunun yükseltilmesine neden olarak, Türkiye'nin mali şokları emebilme kapasitesine olan güvenin artmasını gösterdi.

Türkiye'nin kredi notunun finansal şok emme kapasitesine olan artan güvenin bir yansıması olduğu, uzun vadeli büyüme için temellerin güçlü olduğu kaydedildi.

Türkiye'nin kredi notunda son artışı Aralık başında Fitch yapmıştı. Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsi kredi notunu iki kademe artırarak "BB+"ya yükseltmişti. Diğer bir kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's da Türkiye'nin kredi notu görünümünü, "negatif"ten, "durağan"a çıkarmıştı. S&P'den de not artışı gelmesi bekleniyor.

BORSA-DOLAR NASIL ETKİLENDİ?
Moody's'ten gelen not artışı borsada çok önemli bir etki yapmadı. 55 binin üzerine çıkan İMKB'de hafif artışlar gözleniyor. Dolar ise 1,47 sınırında işlem görüyor.

TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNDA SON DURUM
Fitch: Şu anda Türkiye BB+ seviyesinde. Notun 'yatırım yapılabilir' seviye olan BBB-'ye gelmesi için tek not artırımı gerekiyor.

S&P: Şu anda Türkiye BB- seviyesinde. Sonrasında sırayla BB, BB+ ve BBB- (yatirim yapilabilir seviye). Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviye için üç not artırımı gerekiyor.

Moody's: Şu anda Türkiye Ba2 seviyesinde. Sonrasinda sırayla Ba1 ve Baa3 (yatırım yapılabilir seviye). Yatırım yapılabilir seviye için iki not artışı gerekli.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler