FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ülker Çikolata halka arz ediliyor

Ülker Grubu Başkanı Ali Ülker, şu anda dağıtımını yaptıkları Komili markasınısatın almalarının söz konusu olabileceğini bildirdi.

Ülker Şirketler Topluluğu, "Baby Star" markasıyla çocuk bezi sektörüne girdi.

Ali Ülker, "Baby Star" markasının tanıtıldığı basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, gıda alanında hala bazı boşluklar bulunduğunu ifade etti.

Ülker Grubu'nun gıdada içinde yer almadığı 1-2 kategori olduğunu belirten Ülker, "Gıda alanında stratejik ortaklıklarımız olabilir" diye konuştu.

Ülker Grubu şirketlerinden Atlantik Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Komili ürünlerinin dağıtımını yaptığını ve Komili ile bir dağıtım sözleşmesi bulunduğunu belirten Ülker, Komili markasını satın alıp almayacakları sorusunu şöyle yanıtladı:

"Biz, komili markasının müşterilerle iletişimi nedir, tüketiciler için ne gibi değer ifade ediyor? Bunu araştırıyoruz. Bizi tatmin ederse Komili ürünleriyle ilgili genişlenebilir. Komili markasını satın alma söz konusu olabilir."

Topluluk içinde yatırım kararlarını, stratejik departmanın analizinden sonra, sağlam adımlar çerçevesinde aldıklarını vurgulayan Ülker, kişisel bakım kategorisinde, örneğin kozmetik alanına da girebileceklerini, bu gibi konularda ortaklıklarla gitmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Ali Ülker, "Kişisel bakımda, konusunda uzman, belli bir pazar payına, belli bir büyüklüğe gelmiş ama daha fazla işi büyütmekte zorlanan firmalarla stratejik işbirliğine gitmeyi düşünüyoruz" dedi.

COLA TURKA

Ali Ülker, girmeyi düşündükleri başka sektörler olup olmadığı yönündeki bir soruya ise, "Bazı sektörler için geç kalmış olabiliriz. Mesela enerji..." karşılığını verdi.

Cola Turka ile ilgili sorular üzerine de Ülker, Ülker'in çok uluslu şirketler nezdinde çok iyi bir performans sergilediğini ve Cola Turka'nın bugün üç büyük şehirde iki numara olduğunu aktardı.

Halka arzlara ilişkin bir soru üzerine de Ali Ülker, bu yöndeki çalışmaların devam ettiğini, öncelikle Ülker Çikolata'nın, daha sonra da İdeal Kek'in halka arz edilmesinin planlandığını söyledi.

Express


En Çok Aranan Haberler