FİNANS

Vakıfbank ile Petrol Ofisi arasında işbirliği

Vakıfbank ile Petrol Ofisi, bankadan plaka kredisi kullanan tüm ticari araç sahiplerinin Vakıfbank BusinessCard’ları ile anlaşmalı Petrol Ofisi istasyonlarında akaryakıt veya otogaz alımlarında yüzde 5 World puan kazanacakları bir işbirliği gerçekleştirdi.
Vakıfbank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, işbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, işbirliğini süreli bir kampanya gibi görmediklerini, süresiz olarak değerlendirdiklerini ve daimi bir uygulama haline gelmesini istediklerini söyledi.
Kalkan, Vakıfbank’tan plaka kredisi kullanan ticari araç sahiplerinin BusinessCard ile anlaşmalı Petrol Ofisi bayilerinden yapacakları alımlarda yüzde 5 World puan kazanacakları gibi, ilave olarak Petrol Ofisi’nin Positive kartını kullanmaları durumunda da puan elde edeceklerini, böylelikle yüzde 5’lik avantajın yüzde 6-7’ye çıkabileceğini kaydetti.
Hedef kitlelerinin Türkiye’nin her yerindeki ticari taksi, servis araçları, dolmuş, halk otobüsü ile minibüs sahipleri olduğunun altını çizen Kalkan, 2011 yılı sonunda 150 milyon lira ticari kart cirosuna ve 15 bin ticari kredi kartı adedine ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.
Hedef kitleyi oluşturan kesimin akaryakıt alımlarının aylık 3 ile 10 bin lira arasında olduğuna dikkati çeken Kalkan, bu miktarlar için yüzde 5’in iyi bir avantaj olduğunu, kampanyadan faydalanmak için alt ya da üst limit koymadıklarını kaydetti.

“BENZİN HARCAMALARININ PAYI YÜZDE 13”
Süleyman Kalkan, Türkiye’deki benzin harcamalarının toplam kart harcamaları içindeki payının yüzde 13 olduğunu, Vakıfbank’ın kart cirosu içindeki payının ise yüzde 12’ler seviyesinde bulunduğunu belirtti.
Petrol Ofisi Üst Yöneticisi (CEO) Melih Türker de enerji dağıtım ile finansın çok rekabetçi ve ekonomiyi yönlendiren önemli sektörler olduğunu vurgulayarak, her iki sektörde de çok hızlı değişim yaşandığını söyledi.
Bu değişim paralelinde müşteri isteklerinin çok hızlı değiştiğini ve değişimi hızlı yakalayanların alanında bir adım öne geçtiğini dile getiren Türker, Vakıfbank ile işbirliğiyle bunu yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Temelde ticari araçlar taksiler, minibüsler, servis araçları, halk otobüsleri ile dolmuşların masraf bazlarının en büyüklerinden birini akaryakıt giderlerinin oluşturduğunu, Vakıfbank ile yaptıkları işbirliğin de ticari araç sahiplerine ciddi fayda getirdiğini kaydeden Türker, “Bu işbirliğini bir kampanya olarak görmemek lazım. Bunu, ciddi anlamda belki stratejik ortaklığın, gelecekle ilgili geliştirilecek işbirliklerinin başlangıcı olarak görüyorum” dedi.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler