FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VOB'da yeni dönem

**VOB’da Euro/dolar paritesine ve altına yönelik kontratlar 10 gün içinde çıkıyor. İlk defa TL dışında bir kontratın işleme başlayacağını söyleyen VOB Genel Müdürü Dönmez, TİM ile birlikte ihracatçılara da döviz riskinden korunmaya yönelik eğitim vereceklerini kaydetti

**

Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB) Genel Müdürü Çetin Ali Dönmez, Euro/dolar paritesine yönelik bir kontrat hazırlığı içinde olduklarını belirterek, test çalışmalarının devam ettiğini ve 10 gün içinde Euro/dolar paritesine yönelik kontratın çıkacağını söyledi. İlk defa TL dışında bir kontratın VOB’da işlem göreceğine dikkat çeken Dönmez, ayrıca, dolar/ons (US Dollar/Ounce Gold) altın kontratlarının aralık ayının ilk yarısında, İMKB 30-100 endeks (ISE 30 Index Spread) kontratlarının ise bugün işleme başlayacağını ifade etti. Dolar/TL kontratları ile ilgili olarak da piyasa yapıcılığı sisteminin başlayacağını dile getiren Dönmez, üç bankadan teklif aldıkları bilgisini verdi.

KUR DERDİ BİTECEK
İhracatçıların kur riskini yönetmek için VOB'dan faydalanması gerektiğini söyleyen Dönmez, ihracatçılara dövizdeki oynaklıktan nasıl korunmaları gerektiğine yönelik eğitim vereceklerini kaydetti. Dönmez, TİM ile yapacakları işbirliğine yönelik olarak "Çalışmalar devam ediyor. TİM üyesi şirketlere döviz kontratları konusunda eğitim verip, ihracatçıları VOB’da döviz kontratları ile buluşturacağız" dedi. TİM ile VOB'un yeni işbirliğinin önümüzdeki günlerde hayata geçmesi bekleniyor. Dönmez, projenin bir ayağında Türkiye Bankalar Birliği’nin de bulunacağını ve işlemin teminat kısmında bankaların arada olacağını ifade ederek “TİM ile işbirliği için masaya oturduk. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Bu eğitim sadece ihracatçıyı değil, dış ticaretle uğraşan herkesi kapsayacak” diye konuştu.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler