FİNANS

Yabancılar faiz artırımı bekliyor

Yabancı yatırım bankaları, tüketici fiyatlarının Temmuz ayında beklentilerin üzerinde artması sonrasında Ağustos ayında faizde yeni bir artırım bekliyor.

CNBC-e'nin NTV-MSNBC'de yayınlanan haberine göre, beklentilerin üzerinde gelen Temmuz ayı tüketici enflasyonu, Merkez Bankası'nın yeni faiz artırımına gideceği yorumlarını güçlendirdi.

Yatırım bankası JP Morgan, ÜFE'nin beklentilerin çok altında gelmesine rağmen TÜFE'nin tahminleri aşması nedeniyle enflasyon beklentilerinin bozulacağını belirtti.

JP Morgan, Merkez Bankası'nın bu nedenle yeni faiz artırımlarına gidebileceğini kaydetti. JP Morgan, Merkez Bankası'nın Ağustos ve Eylül aylarında kısa vadeli faizleri 0.50'şer puan artıracağını tahmin etti.

Yatırım Bankası ABN Amro, Ağustos ayındaki toplantıda 25 baz puanlık bir artırım beklediğini belirtti. Banka, yıl sonuna kadar faizlerde 100 baz puanlık bir artış olacağını öngördü.

Danske Bank, Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda para politikasını biraz daha sıkılaştıracağını öngördü. Bankanın raporunda enflasyonun Eylül ya da Ekim aylarında tekrar tek haneli rakamlara döneceği, bu nedenle faiz artırımlarına son verilmesinin fazla uzun sürmeyeceğini tahmin etti.
Foreks Haber Merkezi

Canlı Borsa
YORUMLARI GÖR ( 0 )
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler