FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yapı Kredi'den her koşulda kazandıran fon

Türk yatırımcısını geçtiğimiz yıl ilk Anapara Garantili Fonlar ile tanıştıran Yapı Kredi, borsanın hem yükselişinde hem de düşüşünde kazandıracak yeni ürünü yüzde 100 Anapara Garantili V Yatırım Fonu için 26 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında talep toplayacak.

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, şirket, İMKB-30 Endeksi'nin hem yükseliş hem de düşüş yönündeki değişimini yatırımcısına pozitif getiri olarak sunacak yüzde 100 Anapara Garantili V Yatırım Fonu'nu halka arz etmeye hazırlanıyor.

Borsa'nın değişkenliğini bilen ve buna yatırım yapmak isteyen, ancak ne yönde değişeceğini tam kestiremeyen ve risk almak istemeyen yatırımcılar için ideal bir yatırım aracı olarak tasarlanan yüzde 100 Anapara Garantili V Yatırım Fonu, yatırımcıların anaparasını garantiye alırken İMKB-30 Endeksi'nin hem yükselişine hem de düşüşüne pozitif katılım veriyor. Getirisi, yatırım dönemi başlangıcından sonra yaklaşık iki ayda bir olacak şekilde belirlenen gözlem tarihlerindeki İMKB-30 Endeksi seviyelerinin aritmetik ortalaması ve katılım oranının çarpılması ile hesaplanan Fon, yatırım dönemi sonuna kadar bekleyen yatırımcılar için yüzde 100 anapara garantisi sunuyor. Minimum yatırım tutarı 5 bin TL olarak belirlenen ve yatırım dönemi yaklaşık 13 ay olan Yapı Kredi Bankası B Tipi yüzde 100 Anapara Garantili V Yatırım Fonu, 26 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında Yapı Kredi Bankası şubeleri ve Yapı Kredi Yatırım aracılığıyla satın alınabilecek.

Türk yatırımcılarına anapara garantili fonları sunan ilk kurum olduklarının altını çizen Yapı Kredi Portföy Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarkan Özkan, V Yatırım Fonu'nun borsanın yükselişinde olduğu gibi düşüşünde de kazandırdığını ve Fon'a ismini veren, getiri grafiği çizildiğinde ortaya çıkan "V" şeklinin kollarının Fon'un İMKB-30 Endeksi'nin yükseliş ve düşüş durumunda pozitif ve simetrik getiri sağlama potansiyelini sembolize ettiğini belirtti.

Özkan, "Geçtiğimiz yıl Türk yatırımcılarını ilk garantili fonlar ile buluşturarak anapara garantili ve koruma amaçlı fon pazarına lider olarak girdik. Yapı Kredi Portföy olarak değişken piyasa koşullarında anaparayı güvenceye alarak birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılara yönelik yeni ürünler tasarlamaya devam ediyoruz" dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler