FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yatırımcıya hayati uyarı: "Kenarda durun"

Hedge fon yöneticisi ve 'The Gartmen Letter'ın yazarı Dennis Gartman, yaptığı açıklamada Avrupa'nin cari borç krizinin avro bir para birimi olarak çökene ve Avrupa Birliği'nin tamamını beraberinde götürene kadar muhtemelen sona ermeyeceğini söyledi.

AB'nin, Avro'nu çökmesinin ne kadar zaman alacağı konusunda spesifik bir zaman çizelgesine sahip olmadığını belirten Gartman, "Ancak iyi görünmüyor" diye konuştu.

Gartman, uzun pozisyonlarının yüzde 15'ini altın, yüzde 10'unu gümüş ve yüzde 15'ini Kanada ve Avustralya Doları olarak tuttuğunu belirtirken, Avro, GBP ve Yen'de yüzde 15'er oranlarla kısa pozisyonda olduğunu vurguladı.

Yaşanan kaosun ABD'li yatırımcılara hisse senedi piyasasından çıkmalarını tavsiye etmek için yeterli olduğunu savunan Gartman, "Yaşanan gelişmeler bozulma anlamına geliyor, güçlü dolar anlamına geliyor, büyük olasılıkla zayıf emtia fiyatları anlamına geliyor. Yatırımcıların piyasadan çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. İnsanlar, kenarda beklemeli, dışarda olmalı" diye konuştu.

Gartman, ABD piyasalarında yüzde 15'e varın bir düzeltmenin normal olacağını, ancak her zaman bundan kötüsünün olması olasılığı bulunduğunu da ifade etti.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler