FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yurtdışından getir de ne getirirsen getir

Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı, yurtdışından getirilecek varlıklara yönelik tasarının detayları belirleniyor.

Yurtdışında yaşayan Türkler sadece paralarını değil, döviz, altın, menkul kıymet ve sermaye piyasası araçlarını da getirebilecek.

Maliye Bakanlığı yurtdışındaki Türklere ait varlıkların Türkiye’ye getirilmesini teşvik edecek yasa tasarısı üzerinde çalışıyor.

Tasarının en kısa sürede Meclis’e sevk edileceğini belirten Maliye yetkililerine göre kapsamda sadece para değil, döviz, altın, menkul kıymet ve sermaye piyasası araçları da yer alacak. Bu unsurları Türkiye’ye getirenlerden sadece yüzde 2 civarında vergi alınacak.

KÂRINI GETİRENE DE VERGİ YOK

Söz konusu varlıklara yönelik vergi incelemesi ve takibat yapılmayacak. Yurtdışında gayrimenkul varsa, Türkiye’de beyan edilmesi yeterli olacak. Yurtdışında iştirakten elde edilen kârlar da Türkiye’ye getirildiği takdirde vergiden istisna tutulacak.

Silah, uyuşturucu ve tarihi eser kaçakçılığı, insan ticareti ve casusluktan elde edilen gelirler bu yasa kapsamında olmayacak. Yasanın uygulama süresi ise sonuç alabilmek için 3 ila 4 ayla sınırlı tutulacak.

Maliye yetkilileri yurtdışından getirilecek varlıkların yanı sıra ülke içindeki yastık altı varlıklar için de benzer tasarı hazırlandığı haberlerini yalanladılar. Aynı yetkililer böyle bir çalışmanın olmadığını ve gündeme gelmeyeceğini kesin bir dille ifade ettiler.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler