FİNANS

Bayrak Lastik,global şirket olacak

Bayrak Lastik Sanayi, ihracat odaklı büyüme hedefi doğrultusunda yeniden yapılanma sürecine girdi.

Bayrak Lastik,global şirket olacak

Otomotiv ana sanayiine yönelik şasi ve süspansiyon parçalarından oluşan takoz, tampon, körük, amortisör çanağı ve burç üretimi yapan Bayrak Lastik Sanayi, ihracat odaklı büyüme hedefi doğrultusunda yeniden yapılanma sürecine girdi. Genel Müdürlük koltuğunu Avrupa’da 30 yıllık sektör tecrübesine sahip olan Dr. Wolfgang Sauer’e emanet eden Bayrak Lastik, global bir şirket haline gelmeyi ve Avrupa’daki OEM’lere (orijinal ürün üreticisi) direkt satış yapmayı amaçlıyor. Firma, bu doğrultuda altyapısını da güçlendiriyor.

Metal işleme, kauçuk hamuru imalatı, enjeksiyon ve pres üretim hattıyla entegre bir tesis olan firma, Çalı Sanayi Bölgesi’ndeki 5 bin 850 metrekare kapalı alana sahip fabrikasında 300 kişiye istihdam sağlıyor. Yüzde 70 kapasiteyle çalışan Bayrak Lastik, 480’i aşkın parça çeşidine sahip.

Tofaş-Fiat ve Ford gibi dünya devi otomobil markalarına lokal olarak hizmet verdiklerini söyleyen Bayrak Lastik Genel Müdürü Dr. Wolfgang Sauer, en büyük hedeflerinin global bir şirket haline gelmek olduğunu ifade etti. Önümüzdeki dönemde Avrupa’daki OEM’lere direkt satış yapmak istediklerini kaydeden Sauer, “Avrupa’daki müşterilerin şirket organizasyonları ile ilgili ciddi beklentileri var. Bayrak Lastik bu doğrultuda yeniden yapılanma sürecine girdi. Önümüzdeki dönemde üretimde ihracatın payını yüzde 40’tan daha yüksek oranlara çıkarmak istiyoruz. Şu an ağırlıklı Avrupa olmak üzere yedi ülkeye ürün gönderiyoruz” dedi.

2013 büyüme hedefi, %14

Dr. Wolfgang Sauer, ihracat odaklı büyümek istemelerine karşın Türkiye’deki faaliyetlerine devam edeceklerini ve lider firma olmak için çalışacaklarını vurguladı. 2012’nin firmaları açısından iyi geçtiğini ve 2011’e oranla cirosal anlamda yüzde 12 büyüdüklerini dile getiren Sauer, bu yılın ikinci yarısı itibarıyla Badırga Deri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 13 bin 500 metrekare kapalı alana sahip yeni tesislerinde hizmet vermeyi hedeflediklerini vurguladı. 2013 büyüme hedeflerinin yüzde 14 civarında olduğuna dikkati çeken Sauer, metal yüzey hazırlama bölümünde toplam 2 milyon euro yatırım bedeline sahip fosfat yüzey kaplama hattını devreye almak istediklerini, bu sistemin kumlamaya göre daha hızlı ve verimli olduğunu kaydetti. 2014’te ise ciroda yüzde 10 artış hedeflediklerinin altını çizen Sauer, Tofaş-Fiat ve Ford’un yeni projelerinde yer alacaklarını, bu yıl itibarıyla Alfa Romeo’ya ürün vermeye başladıklarını ve Wolksvagen’i resmi olarak müşterileri arasına kattıklarını vurguladı.

Ar-Ge ekibini 50’ye yükseltecek

Dr. Wolfgang Sauer, toplam cironun yüzde 4’ünü Ar-Ge çalışmalarına aktardıklarını ve ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde Ar-Ge merkezleri bulunduğunu söyledi. Badırga Deri Organize Sanayi Bölgesi’ne taşındıktan sonra Ar-Ge çalışmalarına burada devam etmeyi hedeflediklerini belirten Sauer, “Yeni tesisimizde bir de Ar-Ge merkezi kurmak istiyoruz. Ar-Ge faaliyetlerimizde yeni ürün ile mevcut ürünlere alternatifler geliştirmeye odaklandık. Bu konuda sektörde ilklere imza atıyoruz. Dizel araçlarda kullanılmak üzere tasarladığımız hidrolik motor taşıyıcısı bunlardan biri. İnsan kaynağı da yatırım yapmak istediğimiz bir diğer alan. Bu doğrultuda Ar-Ge personel sayısını yıl sonuna kadar 20’den 50’ye çıkarmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler