FİNANS

Çiftçiye 1 milyar lira kredi

İş Bankası,  tarım kesimine kullandırdığı kredi tutarını 1 milyar 143 milyon liraya çıkardı.

Çiftçiye 1 milyar lira kredi

Genel Müdür Yardımcısı İnce, hasat dönemleriyle uyumlu geri ödeme seçenekleri bulunduğunu söyledi. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, 2012 başında kurulan 'Sektörel İhtisas Bankacılığı Birimi' ile tarım sektörüne yönelik faaliyetlere odaklandıklarını söyledi. Sektörün finansmanında konumlarını güçlendirmek istediklerini ifade eden Suat İnce, bu çerçevede banka olarak toplam kullandırdıkları krediler içinde tarım kredilerinin payının giderek arttığını kaydetti.

Yüzde 34 arttı
2011 yılında tarım kesimine 851 milyon lira nakdi kredi kullandırdıkları bilgisini veren İnce, 2012 yılının sonunda bu rakam yaklaşık yüzde 34'lük artış göstererek 1 milyar 143 milyon liraya ulaştı dedi.

Hasat dönemleriyle uyumlu geri ödeme seçenekleriyle uygun vade ve faiz oranları sunduklarını kaydeden İnce, çeşitli alanlarda finansman çözümleri ve bankacılık hizmetleri verdiklerini ifade etti. Suat İnce, ürün bazında ihtiyaca özel ve uygun koşullarda kredi kullandırılmasına ilişkin genel ya da bölgesel nitelikli kampanyalar da düzenlediklerini bildirdi.

1 yıl borç öteleme
Suat İnce, tarımsal üretim için gerekli girdi ihtiyacını karşılamaya yönelik 2012'de piyasaya sürülen İmece Kart'ın üreticiler tarafından yoğun ilgi görmesini beklediklerini söyledi.

İmece Kart'ın müşterilerine geri ödemesiz alışveriş imkanı sunduğunu belirten İnce, Ödemesiz dönem sonrasında ise, uygun faiz oranı ile üreticilerimize borçlarını bir yıla kadar öteleme imkânı sunulmaktadır diye konuştu.

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler