FİNANS

İzmir'deki KOBİ’lere gönüllü danışman geliyor!

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan müjdeli haberi verdi!..

İzmir'deki KOBİ’lere gönüllü danışman geliyor!

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın İzmir ziyaretinde, KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) tarafından yürütülmekte olan “KOBİ’ler için Gönüllü Uzman Danışmanlık Projesi” hakkında bilgi verildi.

"KOBİ'ler İçin Gönüllü Uzman Danışmanlık Projesi" hakkında bilgi veren KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı; "KOBİ'ler İçin Gönüllü Uzman Danışmanlık Projesi", KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün proje ortağı EBİLTEM ile birlikte hayata geçirilmiştir. Proje ile İzmir’de bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihtiyaç duydukları danışmanlık hizmetlerinin daha verimli ve farklı bir yöntem olan gönüllü danışmanlık hizmeti ile karşılanmasını hedefliyoruz.’’ dedi.

"KOBİ'ler İçin Gönüllü Uzman Danışmanlık Projesi" sayesinde pilot il seçilen İzmir'deki KOBİ'lerin, alanında uzun yılların deneyimine sahip emekli bilim insanları, iş adamları, bürokratlar ve akademisyenlerden ücretsiz danışmanlık desteği alma şansına sahip olacağını belirten Çanakçı; “Danışmanlar ve işletmeler arasında projemizin temel unsuru olan gönüllülük esasının bir sonucu olarak gelişecek içten ve sağlam iletişim sayesinde, önemli katma değer yaratacak değişimler meydana geleceğini bekliyoruz.’’ dedi.

KİMLER GÖNÜLLÜ DANIŞMAN OLABİLECEK?
Gönüllü Uzman Danışmanların kriterleri hakkında bilgi veren Çanakçı; “Bilgi ve tecrübelerini danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyan işletmelere aktarmak isteyen emekli bilim insanları, iş adamları, bürokratlar ve akademisyenler, projeye gönüllü danışman olarak dâhil olabiliyor. Bu kişilerin emekli olmaları; belirttikleri uzmanlık alanlarında en az 15 yıl deneyim sahibi olmaları; uzmanlık alanları ile ilgili olarak danışmalık şirketi vb. profesyonel bağlantılarının bulunmaması gerekiyor. Gönüllü uzmanlar, alanlarında danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyan KOBİ’leri yerlerinde ziyaret ederek, maddi kazanç gayesi taşımadan en az 5, en fazla 15 iş günü sürecek bir çalışma neticesinde, işletmelere teknik ve idari konularda destek vererek gönüllü danışmanlık hizmetini sağlayacaklar. İzmir bölgesindeki, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve KOBİ Beyannamesi güncel işletmeler de, gönüllü uzman danışmanlık hizmeti almak için KOSGEB ve EBİLTEM'de bulunan proje ofislerine başvuruda bulunabilir.” dedi.

HANGİ KONULARDA DANIŞMANLIK HİZMETİ ALINABİLECEK?
Gönüllü Uzman Danışmanlık Projesi kapsamında Uzman desteğine ihtiyaç duyan KOBİ’lerin alacakları danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi veren Çanakçı; “İşletmelerin; Ar-Ge ve Yenilik, Mühendislik Uygulamaları, Bilgisayar ve Bilgi Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Yeni Teknik, Teknolojiler ve Tasarım, Proje Yönetimi, Genel Yönetim, Ulusal ve Uluslararası Fonlardan Yararlanmak Üzere Proje Hazırlama, Yatırım, Pazarlama, Üretim, İnsan Kaynakları, Mali İşler ve Finans, Dış Ticaret, Çevre, Ürün Belgelendirme ve Sistem Belgelendirme gibi konularda ihtiyaç duydukları deneyim ve uzman bilgisine erişimi sağlanabilecektir.’’ dedi.

TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞTIRILACAK
‘’KOBİ'ler için Gönüllü Uzman Danışmanlığı Projesi'nin, İzmir'deki KOBİ'lere yönelik önemli bir hizmet olduğunu belirten KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan yaptığı konuşmada; ‘’Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de KOBİ’lerin, en önemli sorunlarının başında finansal yetersizlikler ve bilgiye erişim zorluğu gelmektedir. KOBİ’lerin bu sıkıntıdan kurtulabilmesi için KOBİ’lerin katma değeri yüksek ürünler üretmeye yönelik projeler geliştirmesi ile mümkün olacaktır. Bunun için de, KOBİ’lerin teknik anlamda danışmanlık hizmeti satın almaları gerekmektedir. KOBİ’leri, bu kısır döngüden çıkarmanın yollarından birisi de onların teknik ve doğru bilgiye ulaşma sürecini kısaltmak ve aynı zamanda bu bilgiye en ekonomik yoldan ulaşımını sağlamaktır. ‘’dedi.

İzmir’li KOBİ’lerin bilgiye kolay ulaşabilmesini sağlayacak olan ‘’KOBİ'ler için Gönüllü Uzman Danışmanlığı Projesi'nin İzmir’de pilot uygulama olduğunu belirten Kaplan; KOBİ’lerin hayatını kolaylaştıracağına inandığımız yepyeni bir hizmeti İzmir ilinde hayata geçiriyoruz. KOSGEB olarak, birçok alanda olduğu gibi KOBİ’lerin bilgiye kolay ulaşabilmesine yönelik ihtiyaçlarına, yeni çözümler bulma konusundaki öncü uygulamalara imza atıyoruz. KOBİ’lere yönelik olarak başlattığımız yeni projemiz “KOBİ’ler için Gönüllü Uzman Danışmanlığı’’ ile KOBİ’lerin bilgiye ulaşmalarına yönelik süreçleri kolaylaştırarak, KOBİ’lere en kısa sürede, en uygun çözümü sunmayı amaçlıyoruz. Artık KOBİ’ler, yoğun iş temposunda, işyerlerinden ayrılmaya gerek kalmadan Gönüllü Uzman Danışmanlardan istedikleri bilgiye kolaylıkla ulaşabilecektir.'' dedi.

Üniversitelerden emekli olmuş bilim insanları, sanayiciler, iş adamları, bürokrat ve teknokratların proje kapsamında KOBİ’lere gönüllü olarak danışmanlık hizmeti vereceğini belirten Kaplan; ''Bu sayede ekonomimizin dinamosu olan KOBİ’lerin bilgiye hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmalarını sağlayan bir çözüm sunarak, onların hayatlarını kolaylaştıracağız. Bundan sonra da, geliştireceğimiz yenilikçi uygulamalarla, KOBİ’lerin ve girişimcilerin rekabet güçlerini artıran çözümler sunmaya devam edeceğiz” dedi.

‘’KOBİ’ler için Gönüllü Uzman Danışmanlığı Projesi’’nin İzmir ilinde pilot bölge olarak uygulandığını belirten Kaplan; “Proje kapsamında İzmir ilimiz, pilot bölge olarak seçilmiş olup, daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştıracağız. Konusunda uzmanlaşmış, uzun yıllar deneyim kazanmış ve sonrasında emekli olmuş öğretim elemanları, sanayiciler ve bürokratlardan oluşturulacak gönüllü danışmanlarla KOBİ'lere ücretsiz danışmanlık hizmetini sağlayacağız. Uzun yıllar süresince elde ettiği deneyimleri ve tecrübeleri, KOBİ’lere aktarmak isteyen Gönüllü Danışman adaylarını Proje Eşleştirme Uzmanlarımız ile temasa geçmeleri konusunda KOSGEB'e davet ediyorum. Gönüllü danışmanlık yapmak isteyenler http://www.gonulludanismanim.net adresinden detaylı bilgileri alabilir" diyerek sözlerini tamamladı.

![](http://cdd.kosgeb.gov.tr/638272b12a3b45dfb366da79a023e0546e8aa54d5f1e4ddf86f719033789f17a063c78229af6422a98eb03bf04eece3f39eadc092fe14303b73f0541269c992a27f6c69440264cabb716cd64b936e704/file.axd)
Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler