FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

MAKİAD'dan büyük atılım

MAKİAD, 19-20 Haziran'da 140 ülkeden bin 500 iş adamı ile iş görüşmeleri yapacak

MAKİAD'dan büyük atılım

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) Başkanı Suat Sarın, 19-20 Haziran'da 15 kişilik bir heyetle TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü’ne katılarak, 140 ülkeden gelen bin 500 iş adamı ile ikili iş görüşmeleri yapacaklarını söyledi. Sarın, 21-22 Haziran’da 25 kişiden oluşan bir yabancı heyeti Malatya'da misafir ederek ilde bir iş forumu tertip edeceklerini belirtti.

Malatya Valisi Vasip Şahin de “Malatya Aktif İşadamları Derneği’nin (MAKİAD) iş adamlarımızı yurt dışına götürmesi, ticaret ve yatırım yapmalarına öncülük yapması gurur vericidir.” dedi.

Malatya Valisi Vasip Şahin ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır, MAKİAD Başkanı Suat Sarın ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Vali Şahin, burada yaptığı açıklamada, MAKİAD’ın, yaptığı faaliyetlerle iş dünyasına ışık tuttuğunu söyledi. Geleceğin Türkiyesinin hep birlikte inşa edileceğini vurgulayan Şahin, “MAKİAD, bugün gerek üye sayısı ile gerek yapmış olduğu faaliyetlerle ilimizde iş dünyasına ışık tutmaktadır. Anadolu insanı bugün dünyanın her yerinde karşımıza çıkmaktadır. MAKİAD’ın iş adamlarımızı yurt dışına götürmesi ve yurt dışında ticaret ve yatırım yapmalarına öncülük yapması gurur vericidir. Geleceğin Türkiyesini siz değerli iş adamlarımızla beraber inşa edeceğiz. Burada sizlere de ciddi sorumluluklar düşüyor. Bunların en başında da Türk iş adamlarımızın dünyaya güven vermesi vardır. Çünkü insan parasını kaybettiği zaman verdiği güven ile tekrar para kazanabilir ama güvenini kaybettiği zaman bu durum söz konusu olamaz. Sizlerin dernek olarak bu konuda da çok hassas olduğunuzu biliyoruz.’’ diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise MAKİAD’ın yapmış olduğu faaliyetlerle farkını ortaya koyduğunu ifade etti. Bunun en başında da üyelerine sürekli ihracat ve yurt dışı yatırımı hedef göstermesi geldiğini söyleyen Çakır, “Malatya, hepimizin ortak değeri, bu değere beraber sahip çıkmalıyız, Malatya’nın ekonomisi ve yaşanılabilirlik seviyesi yükselecekse bunda siz değerli iş adamlarımızın da büyük rolü var. Ben tekrar Suat beye hayırlı olsun diyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.

MAKİAD Başkanı Suat Sarın da Malatya’nın ekonomik olarak kalkınması, iş dünyasının gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. Bu çerçevede, dernek olarak Haziran ayında çeşitli etkinlikler planladıklarını anlatan Sarın, “MAKİAD olarak, önümüzdeki bir aylık süreçte 17 kişilik bir heyetle bir yurt dışı programı yapacağız. 19-20 Haziran'da 15 kişilik bir heyetle TUSKON Dünya Ticaret Köprüsü’ne katılarak 140 ülkeden gelen bin 500 iş adamı ile ikili iş görüşmeleri yapacağız. 21-22 Haziran’da 25 kişiden oluşan bir yabancı heyeti Malatya'da misafir ederek ilimizde bir iş forumu tertip edeceğiz. 22 Haziran akşamı Malatyamız için çok önemli olduğunu düşündüğümüz 'Malatya Ekonomi Ödülleri' adıyla iş dünyasına yönelik muhteşem bir organizasyonla bir ödül gecesi düzenleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
(CİHAN)

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler