FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye demir çelik sektörü Aliağa’da buluştu

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası 2. Aliağa Demir Çelik Zirvesi’nde sektörün liderlerini buluşturdu.

 Türkiye demir çelik sektörü Aliağa’da buluştu

Güney Afrika, Almanya, Rusya, ABD., İngiltere, Fransa ve İtalya’dan da sektörün önemli firmalarının katıldığı zirveye, Türkiye’den de üst düzey katılım gerçekleşti. ALTO Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın hızla sanayileşmesinin bir gereği olarak bu zirveyi ilk kez geçen yıl planladıklarını, bu yıl ikincisi ile daha geniş bir kitleye ulaştıklarını belirtti.

EBY Summit’in katkılarıyla bu yıl 2. kez gerçekleşen zirvede sektörün geleceği, sektörel gelişmeler ve yeni teknolojiler konuşuldu. Borsa İstanbul Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Yılmaz'ın açıklamaları ilgiyle karşılandı. Çelik piyasasının Türkiye’de belirlenmesi için çalışmalarda bulunduklarını belirten Yılmaz, bu çalışmaların tamamlanmasıyla Borsa İstanbul’un dünya çelik fiyatlarının belirlendiği bir borsa olmasını amaçladıklarını söyledi.

Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan da, Türkiye demir çelik sektörüne ilişkin bilgi verirken, geçen yıl düzenlenen zirvede görüşlerini yineleyerek Aliağa Ticaret Odası’nın, Ticaret ve Sanayi Odası olması gerektiğini belirtti. Zirveye katılan firmaların sunumlarını yapmasının ardından firmaların ikili görüşmeler yapabilmelerini sağlayabilmek için yuvarlak masa görüşmeleri organize edildi.

Express


En Çok Aranan Haberler