FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatına Özel Tüketim Vergisi indirimi uygulanacak mı? ÖTV indirimine son nokta koyuldu!

ÖTV indirimi konusundaki iddialar ve son dakika gelişmeleri otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Sıfır veya ikinci el araçlarda Özel Tüketim Vergisi indirimi konusu ilgililer tarafından araştırılıyor. Bakan Nebati geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Ayrıca otomobil piyasasıyla ilgili galericilerden önemli uyarı geldi. Peki, ÖTV indirimi gelecek mi? İşte ÖTV ile ilgili detaylar...

ÖTV indirimi gelecek mi? Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatına Özel Tüketim Vergisi indirimi uygulanacak mı? ÖTV indirimine son nokta koyuldu!

ÖTV indirimi gelecek mi, sorusunun yanıtı merak konusu oldu. 2. el otomobil fiyatlarında önceki senelere göre artış yaşanıyor. Dolayısıyla araç satışları azaldı. Özel Tüketim Vergisi indirimine yönelik açıklama yapan Bakan Nureddin Nebati, “ÖTV indirimi ile ilgili bir çalışma yok. Matrah artırımı ile ilgili çalışıyoruz” ifadelerini kullanmıştı. Araç alacak vatandaşlar bu açıklama sonrası yeni yılda fiyatlarda artış yaşanacağı düşüncesiyle Kasım sonuyla Aralık ayını beklemeye başladı. İşte ÖTV indirimi ile ilgili son dakika gelişmeleri...

ÖTV İNDİRİMİ OLACAK MI 2022?

ÖTV indirimi ile ilgili yöneltilen soru üzerine Bakan Nebati, yaptığı açıklamada “ÖTV indirimi ile ilgili bir çalışma yok. Matrah artırımı ile ilgili çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

ötv indirimi

YENİ YILA DOĞRU HAREKETLİLİK SÖZ KONUSU

Antalya Emlakçılar Oto Galericiler ve İş Takipçiler Odası Başkanı İsmail Çağlar araç sahiplerine çağrıda bulundu. Çağlar, Türkiye genelinde ikinci el piyasası normal bir seviyede gittiğini belirterek “Kötü bir durumda değiliz. 3-5 aydır ÖTV yönünde yapılan indirim dedikoduları çıkmıştı. Bundan dolayı insanlar alışveriş yapmakta geri durmuştu. Son olarak Bakan beyin açıklamaları sonrası, tekrar hareketlilik başladı. Yılbaşına doğru hareketliliğin daha da artacağını düşünüyorum. Çünkü yılbaşından sonra fiyatların bir tık daha artacağı düşüncesi var. Şuanki piyasadan esnaflar ve müşterilerimiz, kendi ceplerine uygun bulduğu yerlerden araçlarını almalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler