FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıfır araç alanlar dikkat: İndirim isteyebilir, aynısıyla değiştirebilirsiniz! Bilinmeyen detayları bir bir sıraladı

Ekspertiz genelde ikinci el araç alanların ilk adresi olsa da sıfır araç alanların da ekspertiz raporu hayati önem taşıyor. Zira sapasağlam olması beklenen sıfır araçlar hasarlı çıkabiliyor. Peki bu durumda ne yapılması gerek? Uzmanlar sıfır araçların da ekspertiz merkezlerine gitmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayi hasarlı ürünle ilgili sorumluluk kabul etmiyorsa tüketicinin önünde bir dizi seçenek mevcut. İşte sıfır araç alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Sıfır araç alanlar dikkat: İndirim isteyebilir, aynısıyla değiştirebilirsiniz! Bilinmeyen detayları bir bir sıraladı

Otomobil bayilerinden sıfır araç alan bazı talihsiz müşteriler ellerinde ya boyalı, ya iç aksamı paslı ya da bütün parçaları hatalı o araçlarla kalakaldılar. Uzmanlar böyle bir durumlar karşılaşılmaması için veya karşılaşıldığı durumda ne yapılması gerektiğini madde madde sıraladı.

thumbs_b_c_3a49e64d48ce3f3c03aa4d3f36515194

SIFIR ARAÇ İÇİN DE EKSPERTİZ ŞART

Ekspertiz uzmanı Fatih Çeltik, atv Haber'e yaptığı açıklamada sıfır araçlarda taşıma esnasında, bayilere sevk esnasında hasarlar oluşabildiğine değindi ve "Bazı müşterilere bilgi verilerek, bazı müşterilere bilgi verilmeksizin bayi daha yüksek kar marjı gütmek amaçlı kusurlu olarak satabiliyor" dedi.

thumbs_b_c_7af59f3b6634ec2d99c0fdf87ca0cda0

İşte böyle bir talihsizlikle karşılaşmamak için asıl sıfır araçlara ekspertiz yaptırmak gerektiği belirtiliyor. Zira değer kaybı ikinci ele kıyasla çok daha yüksek olabiliyor.

thumbs_b_c_ef00f2b8e369812dec186fe1acd7bf10

BAYİ SORUMLULUK KABUL ETMİYORSA HUKUK YOLLARI AÇIK

Avukat Mustafa Zafer de kusurlu sıfır araç alan müşterilerin izlemesi gereken yol haritasını anlattı. Buna göre arabada kusur varsa malın tüketiciye tesliminden itibaren 2 yıllık zaman aşımı süresinde tüketici birtakım hukuki haklar elde edebiliyor.

3

İNDİRİM İSTEYEBİLİR, AYNISIYLA DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ!

Zafer, bir malın ayıplı olmasının tespitinden sonra tamamıyla tüketiciye ait hakları sıraladı. Buna göre tüketici sözleşmeden dönme, satış bedelinde indirim isteme, ücretsiz onarım isteme veya malın aynısıyla değiştirilmesini isteme haklarına sahip.

4

Bu içerik Hazar Gönüllü tarafından yayına alınmıştır
Canlı Borsa

En Çok Aranan Haberler