FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıfır otomobil için heyecanlandıran görüntü! Çin Başkosolosluğu sözcüsü paylaştı: Geliyorlar…

Sıfır otomobilde bulunurluk sorununa Çin’den takviye geliyor. 4 bine yakın otomobil Çin'in Shanghai Limanı’ndan Türkiye'nin Derince Limanı’na ulaşmak için yola çıktı. Heyecan yaratan o görüntüyü Çin Türkiye Başkonsolosluğu Sözcüsü Twitter hesabından paylaştı.

Sıfır otomobil için heyecanlandıran görüntü! Çin Başkosolosluğu sözcüsü paylaştı: Geliyorlar…

Otomotiv sektöründe pandemiyle birlikte başlayan çip krizi birçok marka için ana gündem olmaktan çıktı. Hatta Opel gibi bazı markalarda bu sorun neredeyse tamamen ortadan kalktı. Ancak üretim kaynaklı sıkıntıları aşan otomotivciler, bu kez de lojistik engeller nedeniyle biriken talebi karşılamakta büyük güçlük yaşıyor. Uzakdoğu'dan getirilen otomobiller için gemilerde yer sorunu yaşanırken, Avrupa’da üretilen araçlar ise yeterli sayıda TIR şoförü bulunamadığı için fabrikalardan zamanında çıkarılamıyor. Türkiye’deki talebin güçlü olması nedeniyle markalar ek maliyetlere katlanıp araçları farklı yollardan getirme savaşı veriyor.

iStock-1193027522

OTODA ÇİN ATAĞI

Ekonomi Gazete’sinden Aysek Yücel’in haberine göre, Uzakdoğu’dan gelen araçlarda da gemilerde yer sorunu yaşanıyor. Bazı markalar, daha fazla navlun ödeyerek araçları konteyner gemisiyle getirmeye başlamıştı. Lojistik, markalar arasında yeni rekabet kozu olmuş görünüyor. Clarksons Research'in raporuna göre, Çin geçen yıl ülkedeki tersanelere yaklaşık 58 yeni araç taşıyıcı gemi siparişi verdi. Bu sayı, Çin’in mevcut filosunun tamamından daha fazla. Çin, bu yatırımlarla elektrikli araçlarla büyüyen otomobil ihracatında maliyetleri kontrol etmeyi ve daha rekabetçi fiyatlar sunmayı hedefliyor. Araba taşıyıcı gemilerde uzun yıllardır Japonya’nın hakimiyeti vardı. Çin bu dezavantajı ortadan kaldırmayı hedefliyor.

iStock-1373210791

İŞTE OTOMOBİLLERİN GETİRİLME ANI

Diğer yandan Çin Türkiye Başkonsolosluğu Sözcüsü, sosyal medya hesabından 4 bin araçlık bir geminin Şangay’dan yola çıktığını gösteren bir görüntü yayınladı. Bu araçların bir kısmı Türkiye’deki Derince Limanı'na bir kısmı ise İtalya’ya gidecek. Araçların kaçının Türkiye’ye geleceği konusunda görüştüğümüz konsolosluk ve liman yetkilileri henüz net rakam veremeyeceklerini söyledi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler