FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Riskten kaçınan, risk alan/seven, risk nötr nedir?

Hayatın hemen hemen her alanında olduğu gibi ekonomik alanda da riskler oldukça önemlidir. Risklerin yatırımcıların amaçlarına erişebilmek adına her düzeyde risklerini belirli bir teknikle sistematik olarak tespit etmek ve buna göre analizde bulunmak önemlidir. Risklerin yatırımcı üzerindeki etkisini düşürmek adına tedbir almak ve bu ekonomik sürecin daha etkili bir şekilde devamını getirebilmek, risklerin göz önünde bulundurulmasıyla sağlanmaktadır.

Riskten kaçınan, risk alan/seven, risk nötr nedir?

İlerleyen zamanlarda meydana gelebilecek durumların, olayların ya da bazı etkenlerin amaçların ve hedeflerin gerçekleşmesine engel olma olasılığı olarak adlandırılan risk kavramı ekonomik ilişkiler açısından büyük önem teşkil etmektedir. Bir yatırımcının bir olay karşısındaki durumu da aynı olmamakla birlikte farklı risklerin alındığını görmek mümkündür. Bir yatırımcının alım satım gibi ekonomik işlemlerde ve ilişkilerde alabileceği ya da alamayacağı riske karşı gösterdiği duruşlarda buna göre adlandırılmaktadır. Buna göre riskten kaçınan, risk alan, risk nötr nedir?

Riskten kaçınan nedir?

Bazı yatırımcıların risk karşısındaki tercihleri daha çekingen olabilmektedir. Bu yatırımcılar için riskten kaçınan ifadesi kullanılmaktadır. Bu ifade genel anlamıyla ilerleyen zamanlardaki belli olmayan yüksek getiri yerine düşük fakat daha tahmin edilebilir getiriye razı olan yatırımcılar için kullanılmaktadır.

Risk alan/seven nedir?

Risk almaktan kaçınan yatırımcılar olduğu gibi bunun tam tersini tercih eden yatırımcılar da mevcuttur. Risk alan bu yatırımcılar, beklenen getiri eşit olsa bile yüksek riski tercih etmeye meyillidirler.

Risk nötr nedir?

Risk karşısında herhangi bir tepkide bulunulmaması sonucunda risk nötr kavramı karşımıza çıkmaktadır. Bu yatırımcılar risk ile getiri arasında herhangi bir seçim yapmayan yatırımcılardır.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler