FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otellerde domuz eti skandalı!

Her şey dahil sistemiyle çalışan oteller, ucuz hizmeti skandal yöntemlerle kârlı hale getirmeye çalışıyor.

Otellerde domuz eti skandalı!

Buna göre kaçak avlanan yaban domuzu dana eti gibi gösterilerek yemeklere konuluyor. Sabah Gazetesi'nden Metin Can'ın haberine göre; Turizmde sıkça tartışılan 'Her şey dâhil' sistemi skandal uygulamalara yol açıyor. Son araştırmalara göre çok ucuz fiyata oda satan oteller maliyetlerini karşılayabilmek için akıl almaz yöntemlere başvurmaya başladı. Et ihtiyacını yaban domuzlarından ve soyadan karşılayan bazı oteller, kendi içkisini de kendi yapmaya başladı. Rakamlar ve müfettişlerin tespitleri çarpıcı.

TİLKİ VE KUŞ ÇEŞİDİ SATILIYOR
Denetimlerini artıran Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı müfettişlerinin raporlarına göre, yaban domuzları otellere iki şekilde ulaşıyor. İlk yöntemde, köylüler tarafından vurulan yaban domuzları için, köy muhtarı ve veteriner sahte belge düzenleyerek ürünün dana eti olduğunu beyan ediyor. İkinci yöntemde ise gündüz vurulan domuzlar gece alınıp, otele teslim ediliyor. Çevre ve Orman bakanlıklarının son analizlerine göre turizm bölgelerindeki yaban hayat mevsimsel olarak büyük değişiklikler gösteriyor. Antalya, Aydın ve Muğla gibi illerde yaban domuzu sayısı yüzde 87 oranında düştü. Aynı zamanda kurt, tilki ve birçok kuş çeşidi de dana eti olarak otellere satılıyor.
45 OTELE DOMUZ CEZASI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgiye göre 1 yıl içinde kaçak et ve domuz etine yönelik yapılan denetimler 45 otele ceza kesildi. Bu otellerin domuz eti kullandığı tespit edildi. İddialara göre otellerdeki dönerlerin içinde et bulmak da neredeyse imkânsız. Oteller kıymayı, su ve soya içinde bekleterek et tadı ve görüntüsü veriyor.

DAĞLARDA HAYVAN BIRAKMADIK
Bakanlık verilerine göre mevsimsel olarak turizm bölgelerindeki domuz popülâsyonunda yüzde 60'a varan oranda azalma var. Gıda Bakanlığı son bir yılda bölgede 950 denetim yaptı. 45 otele kaçak domuz eti cezası kesildi
İddiaya göre kaçak olarak avlanan yaban hayvanları, yine kaçak yollarla kilosu 1.5 liradan otellere satılıyor
EV YAPIMI JACK DANIEL'S
Barmenler artık içki yapma konusunda da eğitim alıyor. Kaçak olarak elde edilen etil alkole viski esansı ve bazı özel yağlar eklenerek içki yapılıyor. Bazı otellerin gizli bölmelerinde kaçak içki makineleri bulunuyor. Sahte içkiyi önlemek için geliştirilen bilye teknolojisi çoktan devre dışı kaldı. Şişeler sahte içkiye açık.
KAÇAK VİSKİ PATLADI
Etin yanı sıra içki konusunda da ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Son dönemde hızla yükselen içki fiyatlarının da etkisiyle bazı otellerin ilginç uygulamalara gittiği öğrenildi. Eskiden barmenleri işe alırken hangi kokteylleri yaptığını soran otelcilerin artık 'hangi içkileri yapabiliyorsun' dediği öğrenildi. Barmenler kaçak olarak elde edilen etil alkole viski esansı ve bazı özel yağları ekleyerek içki yapabiliyor. Bazı oteller ise Ortadoğu üzerinden kaçak yollarla içki makineleri getiriyor.
KARADENİZ'DE BALIK KALMADI!
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise bölgede yaban domuzu sayısının düşmesinin bilinçsiz avlanmayla ilgili olduğunu söyledi. "Karadeniz'de de balık kalmadı" diyen Ulusoy, "Ben otellerimizin bu tarz riskler alacağını sanmıyorum. Alan varsa da geneli kapsamamalı. Yaşanan bu tarz gelişmeler dışarıda imajımıza zarar veriyor" dedi. Başaran Ulusoy alkolle ilgili olarak ise "Parası olmayan pahalı içki içmesin" yorumu yaptı

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler