FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turizm devi batmanın eşiğinde

Avrupa'nın ikinci İngiltere'nin en büyük tur operatörü Thomas Cook, tarihinin en ciddi kriziyle karşı karşıya.

Turizm devi batmanın eşiğinde

Bankalar piyasasında çok yüksek miktarda kredi aradığı duyulan Thomas Cook'a piyasalar panik hareketiyle cevap verdi ve grubun hisse değerleri bir anda dip yaparak yüzde 70 oranında düşüş yşadılar.

Bugün yaşanan düşüşü bir türlü engelleyemeyen Thomas Cook, bir bültenle şirketin mali bir krizde olduğunu saklamadı ama panik gerektirecek bir durumun olmadığını açıkladı.

Haber yayına hazırlandığında, Thomas Cook hisseleri Londra borsasında net yüzde 60 kayıp ile 17,70 Pence'den satılıyordu.

Thomas Cook grubu, acele yazılan bir basın bülteniyle, şirketin nakit sıkışıklığı yaşadığının bir gerçek olduğunu ama yürüyen kredilerin ödenmesinde bir sorun yaşanmayacağını belirtti.

Yeni ve yüksek bir kredinin ise, her tur operatörü grubunda beklendiği gibi "zayıf geçmesi beklenen kış aylarını daha rahat atlatabilmek" için arandığını belirten grup, panik satışları yine de engelleyemedi.

Son bir haftada neler olmuştu:

Thomas Cook önce 75, bir hafta sonra ise 200 satış acebtasını kapatacağını duyurdu.

Bankalarla yaptığı kredi anlaşmalarının şartlarını yeniden pazarlık konusu yaptı.

Aynı gün 200 satış acebtasıyla birlikte, 6 adet Thomas Cook yolcu uçağının dondurulacağı belirtildi.

Grup, piyasada yüksek miktarda kredi aradığını doğruladı.

Bu Perşembeye planladığı hissedarlar toplantısını, kredi görüşmelerinin bekleneceği gerekçesiyle bilinmeyen bir tarihe erteledi

Mynet’te En Çok Takip Edilen Hisseler
Hisse

En Çok Aranan Haberler