FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yönetilen dalgalı kur rejimi nedir?

Döviz piyasalarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler vardır. Yönetilen dalgalı kur rejimi de bu ifadeler arasında yer alır. Resmî herhangi bir kur hedefi olmadan döviz kurlarının serbest bir şekilde piyasa içinde belirlendiği bir kur rejimidir. Otoriteler piyasaya döviz satışı yapabilmek için ya da piyasadan döviz alabilmek adına kurlara bu rejim dâhilinde müdahale edebilme yetkisine sahiptir.

Yönetilen dalgalı kur rejimi nedir?

Para piyasalarında farklı döviz sistemleri yer alır. Dalgalı kur sistemi de bunlar arasındadır. Uluslararası ortamda herhangi bir ülkenin para biriminin değerinin iç sahada ya da dış sahada arza ve talebe göre belirlendiği kur sistemidir. Dalgalı kur sisteminin bazı avantajları ve dezavantajları vardır.

Yönetilen dalgalı kur rejimi nedir?

Farklı ülkelerin para birimlerinin resmi kur hedefi olmadan, serbest olarak piyasalarda belirlendiği kur rejimi yönetilen dalgalı kur rejimi olarak adlandırılır. Bu rejimde resmî otoriteler piyasadan döviz alabilmek ya da piyasaya döviz satabilmek gibi işlemler yaparak kurtara müdahale edebilir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler