Favorilerime ekle () ikonuna tıklayarak dilediğin özelliği favorilerine ekleyebilirsin.
FİNANS
Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 473,8 liradan işlem görüyor. Analistler, ekonomilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından çıkışlarının düzensiz olabileceği beklentisinin altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.
Yılın üçüncü çeyreğinde dolar/TL tahmini tutan şirketleri araştıran Bloomberg, en isabetli dolar/TL tahmini yapan şirketin Citi olduğunu açıkladı. Ekonomide yeni dönem açıklamaları yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması sonrası TL pozitif pozisyon aldı. Doların hareketlenmesiyle birlikte dolar/TL düşer mi, dolara yatırım yapılır mı araştıran yatırımcılar, uzmanların güncel dolar tahminlerini merak ediyor.
Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank,, "Ocak-eylül döneminde yatırım talebi, geçen senenin yüzde 13 üzerinde. Türkiye'nin hem bugününe hem de yarınına güven artıyor." ifadelerini kullandı.
Edirne'de fırıncılar resmi zam kararı çıkmadan, ekmek fiyatını 2 liraya çıkarttı. Vatandaşlar fiyat artışına tepki gösterirken fırıncı esnafı ise girdi maliyetlerini gerekçe göstererek yaptıkları zammı savundu.
Van’da ikinci el araçlarındaki yüksek fiyatlar cep yakarken, aracını satan vatandaşlar aynı aracı bir daha alamıyor.
Altın fiyatları, Almanya'dan gelen aşı haberinin ardından Rusya'nın da aşı açıklaması ile artan koronavirüs vakalarını dengeleyerek yatay seyretti. Aşının bulunmasıyla altın fiyatlarını düşürmeye devam edecek mi araştıran yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını araştırıyor. Aşının bulunmasıyla tahminlerini güncelleyen uzmanlar, altın fiyatları ne olacak sorusuna cevap vermeye çalışıyor.
ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, ekonomi yönetimindeki değişikliğin ardından TCMB'nin 19 Kasım toplantısında politika faizinde 475 baz puan artıracağı tahmininde bulundu.
Küresel piyasalarda karışık bir seyir izlenirken, bugün ABD ve Avrupa'da açıklanacak makroekonomik veriler ve merkez bankası başkanlarının açıklamalarının yatırımcı kararları üzerinde belirleyici olması bekleniyor.
Mersin'de çörek otu yağı üretimi yapan Fatih Dik, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılan çörek otu yağına talebin koronavirüs salgını sonrası arttığını söyledi. Dik, 'Salgından sonra yağa olan ilgi çok arttı. Satışlarımız iki katına çıktı. Piyasada çörek otu bulamıyoruz. Şu an 200 mililitre şişelerde 70 TL'ye satıyoruz' diye konuştu.
Dar gelirli olup da kirasını ödeyemeyen vatandaşlar için devlet kira yardımı parası veriyor. Kira yardımı verilmesi için mutlaka ailenin hane gelirinin belli bir ücretin altında olması gerekiyor. Kira yardımı emekli, duy, yetim ve ölüm aylığı alanlara bir de sigortalı çalışanlara verilmiyor. Kaymakamlıktan kira yardım başvuru formu alınır mı? Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?
12 Kasım 2020 Perşembe günü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda hangi haberlerin yayınlandığı araştırılıyor. Borsa İstanbul'da yayınlanan güncel haberler nedir yatırımcılar tarafından merak ediliyor. İzmir depremi ardından ABD'de yapılan başkanlık seçimi ve aşının bulunması haberi borsayı nasıl etkileyecek merak ediliyor. İşte 12 Kasım KAP haberleri ve şirketlerin halka arz açıklamaları...
Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru ekranını açmasıyla birlikte e-Devlet üzerinden başvurular başladı.11 Kasım tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla birlikte 7 farklı kadroda alım yapılacağı bilgisi paylaşıldı.Adalet Bakanlığı personel alımları 11- 25 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. İstatikçi, mimar, psikolog ve pedagog gibi birçok alanda kamu personeli alımı yapılacak. Adalet Bakanlığı personel alımları başvuru ekranı ve Adalet Bakanlığı kadro listesi haberimizde.
2021 yılında ihtiyaca göre 100 bin personel alımı yapılacak. Bu alımların en başında koronavirüsten dolayı sağlıkçılar ve emniyet çalışanları olacak. Bekçi alımları ne zaman yapılacak, 2021 yılında bekçi alımı yapılacak mı merak edenler, koronavirüs salgını nedeniyle bir süre ara verilen bekçi alımlarının artık başlamasını istiyor. Bekçi alımları ne zaman yapılacak?
Yeni Ekonomi Programı ile birlikte bütçe görüşmelerinin ardından kamuya 100 bin personel alımı haberleri vatandaşların, jandarma astsubay alımları 2020 yılında yapılacak mı araştırmasını yapmasına neden oldu. En son geçtiğimiz temmuz ayında jandarma astsubay başvurusu yapılmıştı. Peki jandarma astsubay alımları ne zaman yapılacak?
2020 Jandarma uzman çavuş alımı ne zaman yapılacak araştırılmaya başlanmıştı. Binlerce vatandaş uzman cavuş alımları yapılacak mı araştırmasını yaparken Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamalarını takip ediyor. Peki, Uzman Erbaş alımı 2020 ne zaman yapılacak? Uzman erbaş olma şartları nelerdir?