FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Altın analiz

Altın kotasyonlarını tekniksel olarak incelediğimizde ise aşırı alım bölgesinden dönüş gerçekleştiren RSI ve aşırı satım bölgesinde sinyal veren Stochastic kararsızlık yaratıyor.

Altın analiz

İntegral Menkul Tarafından Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:

Altın fiyatları önceki tekniksel fiyatlama yaparken, kısa vadeli 1182,5 seviyesinden başlayan yükselen trendini 1232-1234 bandında aşağı yönlü kırdığını görmüştük. Trendin kırılmasıyla 1220 seviyesine kadar satış baskısı gözlemlediğimiz altın fiyatlarında geçtiğimiz gün ABD tarafında açıklanan verilerin beklentileri karşılayamaması ise yukarı yönlü sert toparlanmalara sebep oldu. Öncelikle geçtiğimiz gün ABD tarafında açıklanan perakende satışlar Eylül ayında beklentinin üzerinde geriledi. Ağustos'ta yüzde 0,6 artış görülen perakende satışlar Eylül'de yüzde 0,3 geriledi. Bununla birlikte ABD tarafında açıklanan üretici enflasyon verilerinin beklentileri karşılayamaması dolarda yaşanan değer kayıplarını destekledi. ABDde üretici fiyatları Eylülde yüzde 0.1 gerileyerek, yüzde 0.1`lik yükseliş beklentisinin altında kaldı.

ABD'de açıklanan ekonomik göstergelerin beklenti altında kalması ile 1250 seviyesine sert alımlar gözlemlendi. Bugün açıklanacak veri akışına baktığımızda ise ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları Lockhart konuşması, Endüstriyel üretim, kapasite kullanımı imalat güveni, iş güveni, konut piyasası endeksi, Kocherlakota Konuşması, Bullard ve Yellen konuşması takip edilecektir.

Altın kotasyonlarını tekniksel olarak incelediğimizde ise aşırı alım bölgesinden dönüş gerçekleştiren RSI ve aşırı satım bölgesinde sinyal veren Stochastic kararsızlık yaratıyor. Olası geri çekilmelerde 1223-1224 bandı takip edilecektir.

En Çok Aranan Haberler