FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çin'den İngiliz devine rekor ceza!

Çin'de bir mahkeme, dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden İngiliz GlaxoSmithKline'a ülkedeki doktor ve hastanelere rüşvet verdiği gerekçesiyle 492 milyon dolar para cezası verdi.

Çin'den İngiliz devine rekor ceza!

Çin mahkemesi, ülkedeki doktorlara rüşvet verdiği gerekçesiyle İngiliz ilaç devi GlaxoSmithKline'a 492 milyon dolar ceza verdi. Bu miktar şimdiye kadar mahkeme tarafından verilen en büyüğünü teşkil ediyor.

Mahkeme ayrıca şirketin Çin'den sorumlu müdürü Briton Mark Reilly ve olayda adı geçen 4 çinli için 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu.

Dava ilk defa 2013'te gündeme geldiğinde birçok ilaç firmasının adı, doktor ve hastanelere rüşvet vermekten basına yansımıştı.

GlaxoSmithKline tarafından yapılan bir açıklamada, şirket cezayı ödeyeceğini ve mahkeme tarafından kusurlu görülen tüm uygulamalar hakkında düzenlemeye gidileceğini belirtti.

Şirket ayrıca Çin'de bulunan GlaxoSmithKline yönetiminin, ülke içindeki uygulamalarından haberdar olmadığını ve söz konusu olaya karışan şahısların şirket ilke ve politikalarını ihlal ettiğini bildirdi.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler