FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tarihi geçmiş ürün satış kaybettirdi

McDonald's dünya genelinde ciddi bir ciro kaybı yaşıyor.

Tarihi geçmiş ürün satış kaybettirdi

McDonald's dünya genelinde ciddi bir ciro kaybı yaşıyor. Fast food devinin hem satışları hem de karı son zamanlarda önemli miktarda düşüş kaydetti.

Dünya genelinde müşteri trafiğinin azalması nedeniyle gözle görülür oranda ciro kaybı yaşayan fast food devi McDonald's zor günler geçiriyor.

Şirket, 2014 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 3.3 satış kaybı yaşadığını bildirdi. McDonalds'ın hatırı sayılır tedarikçilerinden birinin tarihi geçmiş bir burgeri restoranlara ulaştırılmak üzere yeniden paketlerken çekilen görüntülerin basına sızması üzerine Asya kıtasını içine alan bölgedeki satış kaydı yüzde 9.9'u buldu.

McDonald's'ın CEO'su Don Thompson konuyla ilgili, "Satışlarımız ve performansımız ne yazıkki beklentilerimizin altında kaldı." şeklinde açıklamada bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan insanların damak tadının değişmesi de McDonald's'ı son zamanlarda zorlayan bir diğer nedenlerden. Chipotle adlı Meksikalı restoran zinciri, satışlarının bazı noktalarda yüzde 19 seviyesinde artış gösterdiğini ve insanların geleneksel fast food zincirlerinin yanında yeni alternatiflere de yönelmesinin kendilerini son derece mutlu ettiğini belirtti.

McDonald's yönetiminden yapılan açıklamaya göre, şirket yiyecek kalitesinin artırılmasına ve bu konudaki pazarlama faaliyetlerine ağırlık verecek.

AP

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler