FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakanlar Kurulu'ndan son dakika açıklama: Kurban Bayramı tatili uzatıldı!

Kurban Bayramı tatil takvimi için beklenen gün geldi çattı. Bakanlar Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası bayram tatilinin kaç gün süreceği açıklandı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kurban bayramı tatilinin 10 güne uzatıldığını belirtti.

Bakanlar Kurulu'ndan son dakika açıklama: Kurban Bayramı tatili uzatıldı!

Bakanlar Kurulu bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 14.40'ta Beştepe'de toplandı. Kurulun önemli maddelerinden biri de Kurban Bayramı tatili oldu. Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olduğunu açıkladı.

Bozdağ, "Bakanlar Kurulumuz, yaklaşan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın bu bayramlar vesilesiyle aile ziyaretleri, turizm sektörünün canlanması ve ticari hayatın olumlu etkilenmesi ihtimallerini değerlendirerek, vatandaşlarımızın rahat bir şekilde bayramlarını idrak etmeleri maksadıyla Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı'na tekabül, tekaddüm eden günleri ve ara gün olan yarım günün idari izinli olmasına karar vermiştir. Buna göre, 28 Ağustos Pazartesi, 29 Ağustos Salı günleri tam gün, 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari izinli sayılmasına karar vermiştir." dedi.

Turizmciler 6 günlük bayram tatilinin 28-29 Ağustos’un da dahil edilerek 10 güne uzatılmasını, böylece turizmde gelirlerin artmasını istemişti.

ÖDEMELER 25 AĞUSTOS'TA YAPILACAK

İşsizlik ödeneği kısa çalışma ödeneği ücret garanti fonu yarım çalışma ödeneği ve iş kaybı tazminatı ödemelerinin de her ayın son günü itibariyle yapıldığını hatırlatan Bozdağ, “Ağustos ayının son gününün idari içinli olunması ve yarım günde tatil olması nedeniyle bu ödemelerde 25 Ağustos 2017 Cuma gününden itibaren yapılacaktır. Vatandaşlarımız PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabileceklerdir” açıklamasında bulundu.

KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRETSİZ

Bozdağ, "Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen köprü ve otoyollarda 30 Ağustos 2017 Çarşamba gününden başlamak üzere 5 Eylül 2017 Salı günü saat 07.00’ye kadar ücret alınmayacaktır” şeklinde konuştu.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?
31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe

1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 10 GÜN TATİL SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklama "10 günlük tatile yeşil ışık" olarak yorumlanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda tabii Hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizmde, gerekse dış turizm açısından şu anda hareketlenen turizm -mesela bugün itibarıyla Antalya yüzde 80'i doluluk oranı itibarıyla yakalamış vaziyette- bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Öyle zannediyorum ki salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Bunu Cumhurbaşkanlığı'nda yapacağız. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İKİ BAKAN OLUMLU SİNYAL VERMİŞTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıkladı. Salı günü Bakanlar Kurulu toplanacak. Bakanlar Kurulu’nda karar verilecek. Benim düşüncemi soruyorsanız teklif gelirse müspet oy kullanacağım" demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da turizmcilerin, Kurban Bayramı tatilinin 6 veya 10 gün olarak kararlaştırılıp ilan edilmesi beklentisine ilişkin, "Antalya milletvekili olarak tercihimizi tabi ki turizmden yana kullanacağız. Ancak salı günü Bakanlar Kurulu’nda karara bağlayacağız" diye konuşmuştu.

EKONOMİ BAKANI NE DEMİŞTİ?

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ise ilk açıklamasında "Bu üretimi düşürür, turizmi destekler mi destekler. Onun için buradaki bölümde susma hakkımı kullanıyorum. Türkiye olarak tatilden daha çok çalışmaya, üretmeye ve ihracat yapmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Ama diğer taraftan bununla ilgili alınacak kararlara da saygı duyoruz" diye konuşmuştu.


KURBAN BAYRAMI'NDA YURT DIŞINA TATİLE GİDECEKLER DİKKAT!

Arife gününün tam gün tatil ilan edilmesinin özellikle uzak ülkelere gitmek isteyenler için avantaj olacağına değinen Pronto Tour Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Güneli, "Yazın tatile gidemeyenler için okulların açılmasından önceki belki de son şans diyebiliriz. Uzak bölgelere gitmek isteyenler için de bir fırsat olabilir. Kurban Bayramı tatilini başta Schengen vizesi bölgesi olmak üzere, vizeyle gidilecek ülkelerde geçirmek isteyenlere tavsiyemiz, rezervasyon için acele etsinler. Kısıtlı bir süre kaldığı için vize işlemlerinin erken başlaması önemli bir avantaj" diye konuştu.

Güneli, yurt içinde de tercihlerin çoğunlukla Ege ve Akdeniz odaklı olduğunu bildirdi. Kemer, Belek, Alanya ile Bodrum ve Marmaris'in her dönem ilgi gördüğüne işaret eden Güneli, "Ancak gözlemlerimiz, son dönemde Kuzey Ege'deki rotaların daha çok ilgi görmeye başladığı yönünde. Yine Kıbrıs otelleri de bayram için yoğun rezervasyon alıyor." dedi.

2017 YILINDA KURBAN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı'nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Fakıbaba, Tekirdağ Valiliği ziyaretinde yaptığı açıklamada, yıllardan sonra ilk defa Trakya'ya geldiğini kaydederek, memur olarak ilk görev yerinin Edirne-Enez olduğunu, 1977'de sağlık ocağına tayin edildiğini aktardı.

Trakya'yı çok sevdiğini, buranın insanını çok beğendiğini dile getiren Fakıbaba, bakan olarak ilk gezisini buraya yapmaktan büyük gurur duyduğunu anlatı.

Fakıbaba, "Trakya, insanıyla, toprağıyla, sıcaklığıyla mükemmel bir yer. Dünyanın en önemli tüketici merkezlerinden olan İstanbul'a çok yakın. Trakya'nın toprağının, çiftçisinin, üreticisinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum." diye konuştu.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler