FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bitcoin'den rekor üstüne rekor

Bu yıl yüzde 100'ün üzerinde bir artış gösteren dijital para birimi Bitcoin, bugün 2 bin 185 seviyesine kadar çıktı.

Bitcoin'den rekor üstüne rekor

Dijital para Bitcoin'in değeri 2 bin dolar seviyesinin üzerinde yukarı hareketin devam ettiriiyor. 19 Mayıs'ta tarihinde ilk kez 2 bin dolar seviyesini aşan Bitcoin fiyatı bugün de 2 bin 100 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

CoinDesk'in Bitcoin Fiyat Endeksi bugün 2 bin 185,89 dolar seviyesini gördü. Endeks daha sonra cuma gününe göre yüzde 3,14 artışla 2 bin 120,13 dolar seviyesine indi. Bitcoin fiyatı bu yıl yüzde 100'ün üzerinde bir artış gösterdi. Coinbase'de ise Bitcoin 2 bin 124,10 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Diğer şifreli para birimleri de yükselişte

Bitcoin yükselişteki tek şifreli dijital para birimi de değil. Nisanda tüm zamanların en yüksek değerine ulaşan bir diğer şifreli dijital para birimi de ethereum oldu. 130 dolara takas edilen ethereum kadar, son bir ay içinde yüzde 1000 artış gösteren ripple da dikkat çekiyor. Ripple'ın fiyatı şu anda 0,35 dolar olarak kaydediliyor.

Bitcoin her geçen gün yükselişine devam ederken, uzmanlar para biriminde balon riski oluşabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Geçen hafta 150 ülkeyi etkisi altına alan WannaCry siber saldırısını gerçekleştiren bilgisayar korsanları, ele geçirdikleri bilgisayarların kullanıcılarından Bitcoin ile fidye ödenmesini talep etmişti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler