FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu mesaja dönen yanıyor!

Telefonunuza ‘Kartınızda puan toplandı’ mesajı geldiyse dikkat!

Bu mesaja dönen yanıyor!

Dolandırıcılar son olarak vatandaşların cep telefonuna rastgele, “Kredi kartınızda 200 liralık puan toplandı. Hemen bize ulaşıp puanlarınızı aktifleştirelim.” mesajı gönderiyor. Bu yöntemle bu kez İzmirli bir öğretmen dolandırıldı. İddiaya göre cep telefonuna gelen benzer bir mesajın ardından, 0212’yle başlayan numarayı çeviren S.L., sözde müşteri temsilcisinin, “Para puanlarınızı aktifleştirmemiz için kredi kart bilgilerinizi vermelisiniz.” sözü üzerine bütün bilgileri verdi. “İşleminiz başarıyla gerçekleşti.” diyen dolandırıcıya inanan S.L., bir gün sonra ATM’den kredi kartı bilgilerini kontrol etti. 5 bin lira limitli kartının boşaltıldığını fark edince jandarmaya haber verdi.

Dolandırıcılık olayı, iki hafta önce, İzmir’in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar köyünde yaşandı. Kanunsuz yollarla ele geçirdikleri cep telefonu numaralarına kısa mesaj yollayan dolandırıcılar, 43 yaşındaki emekli öğretmen S.L.’ye de “Hediye ve 200 TL para puan kazandınız. Hemen bize ulaşıp aktifleştirin.” mesajını gönderdi. Söz konusu numarayı arayarak düzgün diksiyonlu ve ikna edici şekilde konuşan sözde müşteri temsilcisinin tuzağını fark edemeyen S.L., her istenileni yapıp kredi kartı bilgilerini güvenlik numarasıyla birlikte verdi. Görüşmeden iki saat sonra puanın kredi kartına yüklenip yüklenmediğini kontrol etmek için bir ATM’ye giden öğretmen, neye uğradığını şaşırdı. 5 bin lira limitli kartının boşaltıldığını gören mağdur S.L., durumu jandarmaya ihbar etti. Öğretmen, ifadesinde, “Cep telefonuma, ‘Hediye ve puan kazandınız’ mesajları çok sık geliyordu. Son defasında artık gerçek olduğuna inandım. Aradım, telefonda konuşan kadının düzgün diksiyonlu olması ve seri konuşması, bu işin gerçek olduğuna beni iyice inandırdı. Kandırıldığımı, kredi kartımı kontrol edince anladım.” dedi.

Cep telefonuna gelen hediye, kampanya, indirim ibaresi bulunan mesajlara itimat edilmemesi gerektiğini belirten yetkililer ise şu uyarıyı yapıyor: “Bu şekilde dolandırılan kişiler, tüketici hakem heyetine başvurarak şikayetçi olmalı. Bu kişileri güvenlik güçlerinin yakalama olasılığı yok, çünkü teknolojiyi kullanıp çok profesyonel çalışıyorlar. Bu kişiler, sürekli internet ve telefon üzerinden vurgunlarını gerçekleştiriyor.”

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler