FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konut kredisi kullanacaklar dikkat!

Konut kredilerinde toplam hane halkı gelirine ve giderine göre kredi verildiği için eşlerden birinin banka sicili kötü olursa krediniz onaylanmayabilir.

Konut kredisi kullanacaklar dikkat!

Konut kredisi çekmek isteyenlerin eşinin banka sicil durumu yani KKB’si önemlidir.

Bunun nedeni konut kredilerinde toplam hane halkı gelirine ve giderine göre kredi verilmesidir.

Kredi alacak eşin banka sicil durumunda herhangi bir problem yoksa diğer eşin sicil durumunda güncel bir aksama olup olmadığına bakılır. Buna göre banka durum değerlendirmesi yaparak kredi talebini tahsis birimleri olumlu veya olumsuz sonuçlandırır.

Hesapkurdu analistlerinden Perihan Gözübüyük, eşlerin kredi borçlarının veya aksamalarının olması durumlarında kredinin nasıl etkilendiğini anlattı.

EŞLERDEN BİRİNİN KREDİ BORCU OLMASI

Eşlerden birinin kredi borcu varsa banka toplam gelirden kredi borcunu düşerek kredi talebini değerlendirecektir.

Gelir durumunuz istediğiniz kredi için yeterli dahi olsa banka kredi talebinizi riskli olarak görebilir.

Bunun nedeni çekilen her kredinin bir risk durumu taşıması ve bankaların tahsislerinin buna göre değerlendirmesidir. Kredi borçlarınız varsa önemli olan ne kadar geliriniz olduğu değil ne kadarını belgeli olarak sunduğunuzdur.
EŞLERDEN BİRİNİN BANKADA GÜNCEL AKSAMASI

Eşlerden birinin banklarda güncel aksaması, mevcut ise kredi başvurusunda bulunmamanız faydalı olacaktır. Bunun nedeni banka kredi talebinizi ret edecek ve bu durum diğer bankalar tarafında görülebilecek olmasıdır.

Bankalarda kredi talebeniz ret olması durumunda kredi siciliniz olumsuz olarak etkilenecektir. Bu durumlarda kredi güncel aksaması kapatılıp düzene girdikten sonra başvuru yapılması gereklidir.

Önemli olan bankalara bu kredi ödeyebileceğinizi geliriniz ve daha önceki banka çalışmalarınız ile sunmanızdır. Evi ipotek olarak veriyorum bankanın bir riski yok olarak durumu değerlendirmek, doğru bir yaklaşım değildir.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler