FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Memura tatil kredisi!

Turizmci hızla formül üretmeye başladı.

Memura tatil kredisi!

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kamu kurumlarına ait olan ve memur ile emeklilerin kullanımındaki 799 sosyal tesisin 10 ay boyunca atıl kaldığını belirtip kapatılacağını söylemesi üzerine turizmcilerden ‘uygun koşullu tatil kredisi’ önerisi geldi.

Başbakan’ı haklı bulan turizmciler, özellikle kamu bankalarının memurlara uygun geri ödeme koşullu tatil kredisi verip, tatile gideceklerin keselerine göre tatillerini seçme hakkı tanınması formülünü gündeme getirdi. Kamunun elindeki eskiyen sosyal tesislerinin ekonomiye yeteri kadar katkısı olmadığına dikkat çeken

TÜROFED (Türkiye Otelciler Federasyonu) Başkanı Osman Ayık, “Kamu bankaları tarafından desteklenip uygun koşullarda kredi imkânları sunulursa, herkes kendi bütçesine göre tatil yapabilir” dedi.

4 KAT DAHA UCUZA KALIYORLAR
Kamuya ait sosyal dinlenme tesisleri ve kampların sosyal amaç taşıdıkları için fiyatlarının önemli ölçüde düşüklüğü de dikkat çekiyor. Şu anda Maliye Bakanlığı’na ait Uludağ’daki dinlenme tesislerinde bir kişi tam pansiyon 55 ile 75 liraya konaklayabiliyor.

Uludağ’da aynı bölgede bulunan özel otellerde aynı koşullarda kişi başı konaklamanın bedeli ise 300 liradan başlıyor. Sektör oyuncuları memurun yoğun sezon yerine düşük sezonu tercih ederek daha ucuza tatil yapabileceğini belirtiyor.

ÖZGÜR ÖZARSLAN Turizm Bakanlığı Müsteşarı
‘DEVİR OLURSA BAKANLIK HAZIR’
“Buraların değerlendirilmesi hususunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na iş düşerse bunun için önemle çalışırız. Özellikle turizm bölgelerinde bulunan tahsis ihtiyacı ve arazilerin gerçek değerini bulması açısından bu doğru olur.”

SURURİ ÇORABATIR AKTOB Başkanı
‘DEVLET BANKALARI UYGUN KREDİ VERSİN’
“Özellikle kamuya ait bankalarda, kamu personeli tarafından hak edilen tatilin belirli standartlar dahilinde toplam fiyattan düşülerek, burada uygun faizli tatil kredisi verilebilir. Böylece memur tatil yapma olanağına kavuşur.”

BAŞARAN ULUSOY TÜRSAB Başkanı
‘İKİNCİL KONUTLAR DEVREYE GİRSİN’
“Sayıları 100 bini bulan atıl ikincil konut potansiyeli var. Biz bu kamp yerlerinden elde edilecek gelirlerin kamu personelinin ikincil konutta tatil yapmalarına olanak verilerek, ekonomiye kazandırılmasını isteyeceğiz”

GÖKOVA’DA DENİZE NAZIR
Maliye Bakanlığı’nın özelleştirilmesi ilk planlanan tesisleri arasında Gökova’daki 94 yataklık tesis var.

LÜKS OTELLERLE AYNI BÖLGEDE
Uludağ’da lüks otellerin bulunduğu birinci bölgedeki yaz-kış açık tesisin ise 114 yatağı mevcut.

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler