FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şantaj ve fidye sigortaya girdi!

Geçmişte ev ve arabalara kaza, yangın gibi hasarlara karşı kasko yapan şirketler, kaçırılma, kimlik hırsızlığı gibi suçlar yaygınlaşınca yeni nesil sigortacılık anlayışıyla hizmet sunmaya başladı.

Şantaj ve fidye sigortaya girdi!

Merkezi İzmir'de bulunan bir sigorta şirketinin sahibi Cenk Babadoğan, geçmişte insanların mallarını güvence altına almak amacıyla sigorta şirketlerinden faydalandığını belirtti.
YURTDIŞINDA UYGULANIYOR
Yurtdışında bir süredir uygulanan "kaçırılma ve fidye" sigortacılığının artık Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladığını aktaran Babadoğan, "Son dönemde yaşanan kaçırılma olayları nedeniyle özellikle yurt dışında riskli bölgelerde yatırım yapan inşaat, havayolu şirketlerine yönelik projelerimizi hayata geçirdik. Hasar gerçekleşmesi durumunda fidye, danışmanlık masrafları, yargılama, savunma masraflarını poliçe dahilinde karşılayabiliyoruz" dedi.

Sigortanın yurtdışı marketlerden de karşılanabileceğini, Türkiye'deki firmalardan da sağlanabileceğini bildiren Cenk Babadoğan, şöyle konuştu: "Burada limitler önemli. Genel hatlarıyla kaçırma, gasp başta olmak üzere ticari sır gaspı, gasp sonucu yaralanma, şantaj gibi riskleri belirli limitler dahilinde teminat altına alıyoruz. Özellikle yurt dışında etkin olan sanayicimiz için bu poliçelerin etkili olacağına inanıyorum. Şirketlerin CEO'larının, çalışanlarının yanında olabilmek için bu poliçeleri hayata geçiriyoruz. Hedef kitlemiz daha çok montaj işiyle uğraşan yatırımcılar, nakliyat ve havayolu şirketleri ile enerji sektöründe yatırım yapan Türk şirketleridir."

Kaçırılma, şantaj ve fidye sigortacılığında şirketlere yöneldiklerini anlatan Babadoğan, bireysel talep henüz almadıklarını da dile getirdi.

Fidye limiti konusunda rakam vermeyen Babadoğan, risk grubu ve prim doğrultusunda hasar ödemesini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Kaçırılma durumunda olayın adli makamlara intikal etmesiyle hasar çalışmasına başlattıklarını da kaydeden Cenk Babadoğan, "Fiyatlandırmalar karşı tarafın istediği limitler doğrultusunda oluyor. Her çalışma grubunun farklı çarpanları mevcut o nedenle fiyatları klasikleştirmek zor olur. Ancak fidyenin yanı sıra poliçe şartlarına uyuyorsa psikolojik ve fiziksel tedavi ücretiyle iş kesintisi masraflarını da ödüyoruz" diye konuştu.
KİMLİK HIRSIZLIĞINA 400 LİRA PRİM

Kaçırılma ve fidye olayları dışında yeni sigorta ürünleri olduğuna değinen Cenk Babadoğan, ABD'de kimlik hırsızlığının federal suç kapsamında yer aldığını hatırlattı. Türkiye'de de kimlik hırsızlığı sigortacılığının geliştiğini söyleyen Babadoğan, kişinin kimliklerini çaldırması, kaybetmesi durumunda oluşacak hasarı, avukatlık masrafı dahil olmak üzere karşıladıklarını bildirdi.

Babadoğan, bilgilerin çalınmasıyla oluşabilecek hasarı teminat altına alabilmek için kişinin yıllık 400-500 liraya tüm kimliklerini sigortalayabileceğini belirtti. Çağın gereğine uygun bir başka sigortacılık kavramının da "ürün sorumluluk" olduğuna işaret eden Babadoğan, "Sanayicinin ülke içinde ürettiği ürünü yurt dışına gönderdiğinde malların 3. şahsa verebileceği maddi ve bedeni zarar, geri çağırım ve buna bağlı olarak yaşanabilecek finansal kayıpları da sigorta teminatına alıyoruz" şeklinde konuştu.

AA

Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler