FİNANS

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Murat Ülker Elon Musk’a meydan okudu

Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, Elon Musk’a elektrikli kamyon konusunda meydan okuyarak, “İyi de biz zaten yıllardır yerli malı elektrikli araçlarla bu şekilde dağıtım yapıyoruz. Üstelik mutluluk dağıtıyoruz!” mesajını paylaştı.

Murat Ülker Elon Musk’a meydan okudu

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Amerikalı iş adamı Elon Musk’a meydan okudu. Ülker, Instagram hesabından hem video hem de şu dikkat çeken mesajı paylaştı:

“Elon Musk diyor ki; Tesla’nın yeni elektrik yakıtlı kamyonu 0-100 km’e 5 saniyede ulaşıyor. Tek şarj ve full yükle 800 km gidebiliyor. İyi de biz zaten yıllardır yerli malı elektrikli araçlarla bu şekilde dağıtım yapıyoruz. Üstelik mutluluk dağıtıyoruz!”

Geçen hafta Tesla Semi adı verilen kamyoni Los Angeles'taki bir havalimanında hangardan çıkarak kamuoyuna tanıtıldı.

Musk, elektrikli kamyon projesinin dünyadaki fosil yakıt kullanımını azaltmak adına büyük bir adım olduğunu söyledi.

Şarj edildikten sonra 800 kilometre yol alabilen Tesla Semi, en büyük nakliye kamyonlarının taşıyabildiği yük kapasitesini kaldırabilecek şekilde imal edildi.

Dizel motorlu kamyonlar, tek bir depoyla 1600 kilometre yol kat edebiliyor. Ancak Elon Musk, depo dolum maliyeti gözetildiğinde Tesla Semi'nin dizel kamyonlardan mil başına yüzde 20 daha düşük maliyette olduğunu söylüyor.

Tesla Semi'nin elektrik bataryası, şasinin içine monte edilmiş. Kamyonun dört arka tekerleği için ayrı ayrı dört elektrik motoru bulunuyor.

Kamyonun sürücü koltuğu da daha iyi görüş alanı için ortaya yerleştirilmiş. Direksiyonun sağında ve solunda birer adet dokunmatik ekran bulunuyor.

Elon Musk Tesla Semi'nin fiyatı konusundaysa bilgi vermedi.

Şirket elektrikli kamyonun seri üretimine 2019'da başlamayı hedefliyor.

'Dünyanın en hızlı seri üretim otomobili'

Lansmanı yapılan bir diğer araç ise Tesla'nın spor otomobili oldu.

Musk, Tesla Roadster 2.0 adlı aracın sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 1,9 saniyede ulaştığını söyledi ve seri üretimi yapılan bugüne kadarki en hızlı araç olacağını da vurguladı.

Yeni aracın bir kez şarj edildikten sonra 1000 kilometre yol kat edebileceğini söyleyen Elon Musk, "Bu araç benzinli arabaların sırtını yere getirecek" diye konuştu.

Dört kapılı otomobilin üretimine 2020'de başlanması hedefleniyor.

Musk, bu aracın fiyatı konusunda da bilgi vermedi.

Elon Musk Tesla Semi'nin fiyatı konusundaysa bilgi vermedi.

Şirket elektrikli kamyonun seri üretimine 2019'da başlamayı hedefliyor.

'Dünyanın en hızlı seri üretim otomobili'

Lansmanı yapılan bir diğer araç ise Tesla'nın spor otomobili oldu. (BBC TÜRKÇE)

**ELON MUSK KİMDİR?** Güney Afrika asıllı ABD'li mucit ve girişimci olan Elon Musk Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi. Elon Musk kendi kendine yazılım programlayıp kodlamayı öğrendi ve 12 yaşındayken kendi yazdığı Blastar isimli oyunu tasarladı ve daha sonra bu oyunu o zamanın parası ile 500 dolara satarak bilişim sektöründeki ilk parasını kazandı. 1992'de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu. Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista'ya sattı. Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal'i oluşturdu.2002 yılında bu girişimini ise 1.5 milyar dolara online alışveriş devi eBay'e sattı. Musk belki de adını en çok duymamıza vesile olan şirketi SpaceX'i 2002 yılında kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor. SpaceX ISS'ye bir araç gönderen ve yanaştıran ilk ticari şirket olarak tarihe geçti.


Canlı Borsa


En Çok Aranan Haberler