Çanakkale'de tarihi gün
Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli atıldı
Dünyanın en büyük asma köprüsü olacak olan Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 18 Mart Stadyumu'ndan telekonferansla bağlandığı, Başbakan Binali Yıldırım'ın temsili olarak butona basmasıyla atıldı.
10 milyar liranın üzerinde
Trakya'dan Ege ve Akdeniz'e uzanan ulaşım hattında Çanakkale'yi Marmara Bölgesi'nde çok önemli konuma taşıyacak köprü, 10 milyar liranın üzerinde yatırımla hayata geçirilecek.
Marmara'nın 5. asma köprüsü
Anadolu yakasındaki Lapseki'nin Şekerkaya ile Avrupa tarafındaki Gelibolu'nun Sütlüce mevkisi arasına yapılacak köprü, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin de 5. asma köprüsü olarak hizmet verecek.
Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli atıldı
Ayak açıklığı 2023 metre olarak belirlenen ve bu bakımdan "dünyanın en uzun köprüsü" olacak 1915 Çanakkale Köprüsü için imza töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.Ayak açıklığı bakımından "dünyanın en uzun köprüsü" olma unvanını alacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar atıldı. 6 yılda bitecek olan Çanakkale Köprüsü Cumhuriyetin 100. yılında hizmete girecek.
Çanakkale 1915 Köprüsü'nün temeli atıldı
İmza töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de törende yer aldı.18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla köprünün temeli atılacak.