Mucize bitki Moringa "kadın eli" ile yetişecek
Proje Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden
Beslenmede, tıpta, kozmetikte, hayvancılıkta ve sanayide kullanılan "Moringa Oleifera" isimli bitki, Gaziantepli kadın çiftçiler tarafından Türkiye'de ilk defa ticari olarak yetiştirilip, ürün haline getirilecek."Mucize bitki" olarak bilinen, yaprağından tohumuna, kabuğundan köküne kadar tüm unsurlarıyla beslenmede, sağlıkta, kozmetikte, hayvancılıkta ve sanayide kullanılan "Moringa Oleifera" Türkiye'de ilk defa Gaziantep'te yetiştirilecek.
Proje Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden
Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ana vatanı Hindistan olan ve dünyada pazarı gittikçe büyüyen Moringa Oleifera'nın üretimi için proje hazırladı.
Buğdaya ve arpaya alternatif ararken bulundu
Proje kapsamında kadın çiftçiler tarafından yetiştirilen Moringa fideleri toprakla buluşturuldu. Çiftçiler bu bitkiden 2-3 ay içinde yaprak hasadı, 6-9 ay içinde de tohum hasadı yapacak.
Buğdaya ve arpaya alternatif ararken bulundu
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi ve proje koordinatörü Aysel Eskici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçiler için buğday ve arpaya alternatif bir ürün ararken bu bitkinin dikkatlerini çektiğini ve Moringa'nın Türkiye'de yetiştirilmediğini gördüklerini söyledi.
Dünyadaki pazarı sürekli büyüyor
Bunun üzerine bir proje hazırladıklarını belirten Eskici, "Mucize Bitki Moringa'nın Kadın Çiftçilerle Türkiye Tarımına Kazandırılması" isimli bu projenin bakanlık tarafından onaylandığını bildirdi. Eskici, "Bu projeyle Türkiye'de ilk defa ticari olarak Moringa Oleifera yetiştiriciliği yapılacak. Moringa Oliferia'nın merkezi Gaziantep olacak." dedi.